Digi FM cu „haine noi”. Postul de radio deținut de RCS&RDS are de astăzi un nou logo, aproape de aniversarea a doi ani de la lansare. Noul logo păstrează fontul, însă își schimbă culorile, din negru cu mov, sigla trece la albastru cu roșu.

Motivul schimbării? Sigla Digi FM era prea similară cu cea a Digi24.

„Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audiență că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim”, a explicat Cătălin Ivan, directorul postului de radio.

Cătălin Ivan, directorul postului de radio DigiFM adaugă:

„Conform raportului anual Reuters Digital News, în 2017, Digi24 și Digi24 online sunt între primele cele mai accesate surse de știri din România. Asocierea lui Digi FM cu Digi24 a fost de la bun început una reușită și încrederea în brand a fost asimilată rapid. Însă același raport mai spune că radioul este un mediu de două ori mai puțin accesat pentru știri decât tv-ul sau online-ul.

Știind și că timpul mediu de ascultare a unui radio de știri este mic, Digi FM a fost nevoit să fie omologul pe radio al lui Digi 24 în proporție de numai 16%. Proporția trebuia transpusă și vizual pentru că siglele erau aproape identice și puteau crea cu ușurință confuzii legate de conținutul radioului. Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audiență că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim.”

Ciprian Olaru, cel care semnează noul logo, declară: „Noul logo DigiFM punctează breaking news-ul, plin de valori media importante, atât de asimilate și naturale națiunii, punctează acest break rush care face urechile să ciulesca și inimile să pulseze.”

Radio DigiFM face parte din trustul Digi deținut de compania RCS & RDS. Compania deține Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life și Digi Animal World, un canal de muzică, Utv și 4 posturi de radio: Pro FM, Digi FM, MusicFM și DanceFM.

Distribuie pe social media

By dvbnews

One thought on “Digi FM – un nou logo , acelasi font, alte culori”

Comments are closed.