Reamintim că din 28 noiembrie posturile Antenei Group și Antenei 3 vor începe emisia în High Definition. Este vorba despre Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 și Antena International.  Desi televiziunile  vor emite in HD din 28 noiembrie 2016, încă nu au fost nominalizati furnizorii de servicii de televiziune cu plata prin satelit, IPTV sau cablu care vor include aceste posturi tv in grilă.

Antena Group ar recomanda diversilovlcsnap-2016-11-28-01h08m07s824  r operatori preluarea semnalului de la sediul din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, precum si prin intermediul Orange Tv DTH sau de la alti operatori care au efectuat deja preluarea ( iNES si TVSAT 2002 ). Asadar, pana acum ar fi confirmate o companie de cablu tv ( TVSAT 2002 ), o companie cu televiziune IPTV ( iNES ) si un DTH prin satelit ( Orange Tv ). Desigur, alti operatori urmează sa fie confirmati. Însă nu este confirmată deocamdată, nici macar prin zvonuri sau teste tehnice de receptie, o posibilă transmisie in HD a televiziunilor Intact prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est, prin care emit in prezent versiunile SD ale acestor posturi tv.

vlcsnap-2016-11-28-01h07m42s097De asemenea, din 28 noiembrie, cele 5 canale ale Intact vor fi transmise in HD prin Antena Play ( confirmat oficial ), care trece la o nouă identitate vizuala, cu culori vibrante, dedicate pentru publicul tânăr, trend accentuant mai ales de la introducerea in acest an a canalelor speciale Comedy Play și Cook&Play. Antena Play are peste 1 milion de conturi organice, 4.200.000 de vizualizări în 2015 pentru show-uri on demand și peste 100.000 de ore de conținut. Grupul Intact planuieste lansarea de noi canale speciale. Toate cele 5 canale HD vor fi introduse pe tehnologiile IPTV si DVBC, adica Telekom TV Interactiv si cablu digital, unde versiunile canalelor la definitie standard vor fi inlocuite de cele HD, întrucât toți clienții beneficiază de receptoare HD. Pe tehnologia DTH (satelit) va fi introdus canalul Antena 1 HD.

vlcsnap-2016-11-28-00h40m42s103Antenele HD, în grila Orange TV, de săptămâna viitoare. Compania cu peste 300.000 de abonați pe zona de DTH va introduce din 28 noiembrie, în grilele sale toate cele șase posturi ale grupului Intact, în variantă HD, au declarat reprezentanții companiei telecom pentru Paginademedia.ro. Noile canale HD (Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Antena 3 și ZU TV) le vor inlocui pe cele SD in pachete, fara costuri suplimentare. In plus, pe Orange Home TV prin satelit, pe langa aceste 5 canale, clientii vor avea si Antena International HD.

Rețeaua AKTA, al patrulea cel mai mare cablist din România, va prelua Antena 1 HD, de săptămâna viitoare, a declarat un reprezentant al companiei. Acesta a explicat că Antena 1 HD, primul post care va fi disponibil la Akta, va intra în jurul datelor de 28 – 29 noiembrie în rețea. Urmând apoi ca celalte posturi să intre în rețea, în funcție de spațiul din grilă, a mai spus reprezentantul AKTA.

Distribuie pe social media

By dvbnews