disco+scienceDouă televiziuni de documentare au fost introduse la Nextgen, Discovery Science HD și Cinethronix fiind incluse oficial in grila de cablu digital a operatorului. Discovery Science este o rețea de televiziuni care vizează mai multe țări europene. Lansată inițial ca Discovery Sci-Trek ( o televiziune axata pe science-fiction), Discovery Science difuzează acum în principal programe despre spațiul cosmic, despre tehnologie și știință si este distribuită in Europa, Africa și Orientul Mijlociu prin satelit, cablu, IPTV si alte medii de transmisie. Ambele versiuni (SD si HD ) dedicate pentru țara noastră includ în distributie subtitrare in limba română.

 

Cinethronix este o televiziune de documentare românești si a inceput emisia de curând. Grila de programe include ( în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial, cate 26 de minute per episod) documentare tematice care sunt inserate în cadrul unor emisiuni generice, precum “Cadre de memorie” (cu specific memorialistic şi turistic), “Dacica” (etnogeneza poporului român), “Călătorie în timp” (despre evenimentele istorice naţionale cu importanţă socială şi culturală) si altele.

Conform proiectului editorial depus la CNA pentru obţinerea licenţei, Cinethronix va difuza producţii proprii, preponderent filme documentare şi, secundar, eseuri cinematografice şi reportaje.

Televiziunea a obţinut licenţa anul acesta, în şedinţa publică din 8 martie.

În respectiva şedinţă, Consiliul a fost de acord, în unanimitate, cu acordarea unei licenţe societăţii Cinethronix Television Production SRL din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix care va avea un format tematic, urmând să difuzeze filme documentare româneşti. Televiziunea va începe să emită în maximum două luni, au declarat atunci reprezentanţii TV.

10403088_755618234527824_8434999174139991368_n

În Bucureşti va emite cu ajutorul societăţilor de cablu Star Design I&E SRL şi Tennet Telecom SRL, iar în celelalte localităţi, prin intermediul altor societăţi, precum: Intersat SRL, GMG Computers SRL, Danmark Comp SRL, Oanţă SRL, TV Sat 2002 SRL, Lidas Prod SRL. Totodată, retransmisia semnalului pe teritoriul Bulgariei va fi asigurată de LAFI Ltd, BDIN BG Com Ltd, Nordelink Bulgaria Ltd. Aceşti distribuitori acoperă 32 de localităţi din Bulgaria.

Valoarea iniţială a investiţiei pentru această nouă televiziune este de 80.000 de euro, 50.000 de euro reprezentând cheltuiala pentru echipamente şi amenajarea de studio, iar 30.000 de euro pentru pregătirea emisiei.

Distribuie pe social media

By dvbnews