Un nou post de televiziune își începe emisia de astăzi, 3 mai, în Republica Moldova. Este vorba de ”Moldova 2”, cel de-al doilea canal TV lansat de către Compania Publică ”Teleradio-Moldova”, care își va începe emisia la ora 13:30.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat vineri, 29 aprilie, licență de emisie pentru postul „Moldova 2”. Decizia a fost luată unanim de șase membri prezenți la ședință. Reprezentanții Companiei „Teleradio – Moldova” au informat, în cadrul ședinței CCA, că postul TV va fi unul generalist şi va difuza informaţii din domenii de interes public: cultură, sport, educaţie, ştiinţă, economie, inovaţie, divertisment etc. Lansarea postului de televiziune „Moldova 2” este recomandată de Uniunea Europeană de Radio şi TV. Prin acordurile semnate, Compania publică „Teleradio-Moldova” are misiunea de a difuza zilnic emisiuni sportive. Astfel, postul „Moldova 2” vine să reducă din sarcinile „Moldova 1” pe acest segment şi va retransmite evenimentele sportive preconizate pentru anul 2016 – Jocurile Olimpice de la Rio şi Campionatul European de Fotbal.

De asemenea, „Moldova 2” îşi propune să reanimeze arhiva impunătoare de care dispune postul public de televiziune, dar şi să se asocieze cu cele mai importante evenimente din cultură din ţară şi de peste hotare.

În cadrul discuţiilor, membrii CCA au apreciat proiectul editorial al postului de televiziune „Moldova 2”, care va diversifica şi îmbogăţi serviciile TV publice oferite populaţiei.

Distribuie pe social media

By dvbnews