Consiliul National al Audiovizualului a retras azi licenta postului local Radio Kit Onesti.

Potrivit raportului intocmit de Serviciul Inspectie din CNA, reprezentantii postului au solicitat in urma cu 3 luni perioada de 90 de zile de intrerupere a serviciului de programe, din motive tehnice, dar nu a reusit sa remedieze problemele in acest timp.

Publicitate

Perioada de 90 de zile solicitata de reprezentantii postului a expirat in data de 7 mai. Pe data de 8 mai, inspectorii din CNA au constatat ca postul nu si-a reluat emisia, mai arat același raport prezentat membrilor CNA.

Acestia au contactat proprietarul postului, care a mai cerut un ragaz de o saptamana. Pe data de 15 mai, fiind contactat de inspectori, acesta a spus ca nu a remediat problemele, nu a reluat emisia si vor renunta la licenta audiovizuala.

Potrivit informatiilor de pe site-ul CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale era societatea ECO MEDIA CONSULTING SRL, al cărei asociat unic este Lungu Cristian Dan.

In urma deciziei luate azi de CNA, frecventa 87.8 FM, folosita pana acum de Radio Kit Onesti, a ramas vacanta.

CNA a dispus retragerea licentei postului Radio Kit Onesti in baza articolului 57 din Legea Audiovizualului.

Articolul 57

Alineatul (1) Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele conditii:

Litera (b) Titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului.

Distribuie pe social media

By dvbnews