Acoperirea cu semnal tv digital terestru a ajuns la aproximativ 62% din populaţie şi la 58% din teritoriul Romaniei, dupa ce Radiocom a mai pus in funcţiune luna trecută alte emitatoare modernizate la standardul DVB-T2: Sibiu – Păltiniş pe canalul 37, Braşov – Tâmpa pe canalul 35, Vatra Dornei pe canalul 40, Cozia pe canalul 27 si Văratec pe canalul 32. Conform Radiocom, aceasta este o solutie tranzitorie, fiind utilizate emitatoare analogice modificate.

harta_dvbtDin 17 iunie 2015 pana in prezent au mai fost puse in fuctiune emitatoare DVB-T2 la:

– Bucureşti – Herăstrău pe canalul 30
– Cluj – Feleac pe canalul 26
– Iaşi – Pietrăria pe canalul 25
– Timişoara – Urseni pe canalul 21
– Oradea pe canalul 44 – Craiova
– Şimnic pe canalul 28 – Balota
– Turnu Severin pe canalul 40
– Târgu Mureş pe canalul 25
– Arad – Şiria pe canalul 21
– Mogoşa – Baia Mare pen canalul 37
– Topolog pe canalul 35
– Bucegi – Coştila pe canalul 21
– Constanţa – Litoral pe canalul 30
– Comăneşti pe canalul 40
– Suceava pe canalul 38.

Prin aceste emitatoare sunt difuzate în standard DVB-T2 televiziunile TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara. Harta actualizata detaliată cu acoperirea Radiocom poate sa fie consultată aici.

De asemenea, societatea comerciala Tv Sat 2002 a inceput testele in DVB-T2 ( canalul 48 ) pentru un multiplex regional si Buzau si in zonele inconjuratoare, difuzand diverse canale comerciale, criptate sau la liber.

Lansarea primulului DVB-T2 privat din România a avut loc după aproape un an de când Grup Media TvSat şi-a adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii “Radiocom”, preşedintele ANCOM – Cătălin Marinescu, directorul executiv al Asociaţiei pentru Comunicaţii Electronice din România (ACeR) – Alin Petran, oficialităţi locale precum primarul oraşului Buzău şi cel al comunei Pietroasele, dar şi reprezentanţi ai mai multor televiziuni locale şi naţionale.

Lansarea oficială a primului DVB-T2 privat din România a fost transmisă în direct la televiziunea regională TVSud Est, după ora 13:00.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociaţiei de Comunicaţii Electronice şi susţinut de compania de comunicaţii prin satelit SESAstra.

Grup Media TVSat reuneşte postul de televiziune regional TVSudEst, postul local TVSat, agenţia naţională de presă NewsS, publicaţia Scurt pe 2, radioul regional Radio Boom, portalul de ştiri video www.tvsudest.ro şi o reţea modernă de cinematografe în mai multe judeţe.

Evenimentul de lansare a emiţătorului cu semnal digital terestru (DVB-T2) a avut loc miercuri, 8 iunie, la Hotelul Pietroasa din Buzău şi a fost difuzat în direct de televiziunea regională TV Sud Est, parte a Grupului Media Tvsat, în contextul în care trecerea la televiziunea digitală terestră trebuie finalizată, la nivelul întregii ţări, până la sfârşitul anului, atunci când ţinta de acoperire va depăşi 90 % din teritorul României.

În cadrul evenimentului presedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, şi preşedintele Grupului Media TVSat, Adrian Neagu, au apăsat împreună pe telecomanda care a pornit receptorul ce primea un semnal transmis prin antena situată (la o altitudine de 749 de metri) pe dealul Istriţa.

Distribuie pe social media

By dvbnews