Radiocom promite pe pagina sa de Facebook că până la sfârșitul lunii august 2016 intenționează să pună în funcțiune încă patru emițătoare, în amplasamentele Rarău, Vaslui ( în teste ), Măgura Boiu și Semenic ( în teste ).

In funcție de datele concrete de livrare a echipamentelor necesare modificării emițătoarelor, Radiocom anticipează că până la finalul lunii noiembrie vor fi puse în funcțiune toate emițătoarele prevăzute în soluția tranzitorie ( inclusiv cel din Piatra Neamț ), posibil cu exceptia emițătorului DVB-T2 de la Cerbu Novaci ( ce va intra în funcțiune până la sfârșitul acestui an) si a emitatorului din amplasamentul Heniu ( canalul 40 ), ce va deservi Zona Bistrița ( de asemenea, acest emițător va fi pus în funcțiune până la finalul anului 2016). Radiocom mai precizează că având în vedere că operarea unei rețele terestre implică de asemenea și cheltuieli, orice serviciu trebuie plătit, fie de telespectatori printr-un abonament platit operatorului (caz în care costul de operare al rețelei se distribuie la numărul total de clienți), fie de producătorul de conținut, printr-un tarif plătit în întregime către operatorul de rețea. Deoarece costurile de implementare si operare ale unei rețele terestre sunt mari, până acum nicio televiziune privată nu a dorit încheierea unui astfel de contract cu Radiocom. Pachetul de programe de televiziune transmis în standard DVB-T2 în acest moment, acolo unde există semnal, cuprinde posturile tv ale Societăţii Române de Televiziune – TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD şi 5 posturi TVR regionale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş şi TVR Timişoara).

Radiocom mai arată că propagarea undelor electromagnetice este puternic dependentă de relief și de obstacole. Din acest motiv, unele localități, deși se află în aria de acoperire cu semnal a unui emițător, nu pot fi deservite.

Distribuie pe social media

By dvbnews