Posturi TV din România, dar și canale de radio și ziare vor putea fi urmărite de românii din diaspora printr-o aplicație dedicată. Ce pot vedea românii din diaspora, ce pot auzi și ce pot citi, când se lansează și cât costă aplicația, în continuare.

Aplicația se numește Ownzones și a fost dezvoltată de compania omonimă special pentru românii din diaspora. Conține o serie de posturi TV românești (printre care canalele de știri Realitatea TV, România TV și B1 TV și Antena International, canal care cuprinde emisiuni difuzate de posturile grupului Intact – Neatza cu Răzvan și Dani, În gura presei), canale de radio, publicații tipărite, filme românești, dar și întreaga colecție Electrecord. Potrivit oficialilor companiei, sunt discuții avansate cu televiziunea posturile publice  Sunt discuții și cu alte posturi, precum Pro TV și Digi 24.

Publicitate

Practic, Ownzones va fi disponibilă oricui are acces la internet, din afara României. Este dedicată exclusiv diasporei. Pe teritoriul României, accesul va fi restricționat“, explică pentru Paginademedia.ro Constantin Lucescu, CEO Ownzones Europe. “Este o multimedia library, care conține de la live TV la arhive cu muzică, content pentru copii, ziare, canale radio și care va fi updatată permanent.

Ca model de business:

“Este un model share revenue. Furnizorilor de conținut li se plătește un preț minim pe abonat pe lună”, precizează Lucescu.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul plătit furnizorilor, variază, în funcție de conținut, între 5 la 25 de cenți/abonat.

În primă fază, aplicația va fi disponibilă pentru telefoanele cu Android și IOS și dispune de opțiunile Chrome Cast și AirPlay: cu alte cuvinte, conținutul de pe telefon se poarte viziona, printr-un click, pe televizoarele smart TV. Urmează varianta pentru desktop, Apple TV și Android TV.

Aplicația este structurată pe câteva secțiuni principale: Posturi TV, Posturi radio, titluri din print, Filme românești

Posturi TV:

– Antena International (canal al Intact dedicat Diasporei, care cuprinde emisiuni de pe canalele grupului media. De ex. Neata cu Răzvan și Dani – Antena 1, Acces Direct, Sinteza zilei și În gura presei de la Antena 3, Star salvator dela Antena Stars etc)

– Kanal D

– National TV

– TVR

– B1 TV

– Realitatea TV

– România TV

– Travel Mix

– București TV

– Rock TV

– Magic TV

– Kiss TV

– Etno TV

– Taraf TV

– Favorit TV

– Trinitas TV

– Hit Music Channel

Radio:

– Radio ZU

– Kiss FM

– Itsy Bitsy

– Magic FM

– Rock FM

– National FM

– Radio Trinitas

– Romantic FM

– Radio DOR

Publicații:

– Unica

– Elle

– Viva

– Libertatea

Filme românești:

– 170 de titluri produse până în 1997

– include filme precum seria BD – Brigada Diverse, seria Mărgelatu cu Florin Piersic etc

Data lansării: prima săptămână din mai

Prețul: 14,99 de dolari pe lună, în perioada de lansare.

Pe 6 mai, platforma va transmite live Gala Superkombat de la Madrid, iar luptătorul Cătălin Moroșanu va fi unul dintre endorcerii aplicației. “Este un eveniment care atrage români din diaspora, de aceea am ales să îl asociem cu aplicația”, a aexplicat Constantin Lucescu.

Planurile?

Constantin Lucescu:

“Ne propunem să ajungem, ca abonați, la 1% din diaspora. Ca țintă: aproximativ 35.000 de abonați în cel mult doi ani. Potențialul este de peste 100.000 de abonați”

VIDEO. Aplicația Ownzones, într-o variantă demo (care nu conține încă toate posturile TV ce vor fi disponibile)

Cine este Ownzones?

A fost înființată de Dan Goman, specialist în tehnologie OTT (distribuire de pachete de date prin internet prin rețele de telecomunicații), un român plecat în America de la 6 ani.

Are sediul central la Los Angeles și birouri în Arizona și România, iar printre partenerii și clienții săi, pentru care a dezvoltat soluții de platforme de conținut video, se numără Comcast, Magnolia Pictures, British Pathe, DirecTV, Scripps, Spectrum, Amazon, Hulu, Verizon, T-Mobile Binge On și SonyVue

A dezvoltat pentru UPC o aplicație de conținut video, unde au producții Cătălin Botezatu, Ana Lesko, Adelina Pestrițu și chef Siserman, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Deține și platforma video-on-demand ownzones.com [ sursa : paginademedia.ro ]

Distribuie pe social media

By dvbnews

One thought on “Ownzones, aplicatie dedicata pentru românii din afară”
  1. Am incercat applicatia dar sunt dezamagit ca sunt foarte multe erori cand incerc sa fac “casting” pe televizor.

Comments are closed.