Consiliul Național al Audiovizualului a luat act de solicitarea Antena Group și Antena 3 SA de ieșire a posturilor din lista must carry, a televiziunilor libere la retransmisie, potrivit unui anunț al companiei.

Noua listă must carry a fost publicată și pe site-ul instituției, informează compania. Este vorba despre Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3.

Ce înseamnă ieșirea din must carry? Societățile de cablu trebuie să ceară Antenei Group și Antenei 3 acordul pentru a putea retransmite posturile și vor trebui să plătească pentru a transmite canalele către clienții lor.

SC ANTENA TV GROUP SA și SC ANTENA 3 SA au notificat CNA privind revocarea, începând cu data de 01 iulie 2018, a declarației referitoare la includerea în lista “must-carry” a serviciilor de programe ANTENA 1, ANTENA STARS, HAPPY CHANNEL, ZU TV și ANTENA 3 – NEWS & CURRENT AFFAIRS. Începând cu data revocării statutului “must-carry”, serviciile de programe ale acestor cinci televiziuni nu vor mai fi considerate libere la retransmisie, acordurile gratuite de retransmisie nemaifiind valabile. Cele doua companii vor încheia contracte de retransmisie cu societățile de distribuție care vor dori să includă în grila de programe respectivele televiziuni, caz în care operatorii de cablu tv vor plăti drepturile de retransmisie companiilor care dețin cele cinci televiziuni. Deocamdată doar RCS&RDS a anunțat încheierea unui acord de retransmisie în baza căruia va continua să distribuie canalele menționate începând cu data de la care vor renunța la regimul must-carry.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si respectiv Antena 3.
http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

Astfel, posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neîntrerupt la UPC, Focus Sat, Orange, RCS & RDS, în baza parteneriatelor stabile și de lungă durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. le-au semnat.

UPDATE 19 iulie 2018: Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și Zu Tv vor rămâne în grilele AKTA / DCS

UPDATE 27 iulie 2018: Antenele se vor vedea și pe rețeaua Telekom. Intact a anunțat că a semnat contractul cu operatorul, după ce grupul media a decis să iasă din must carry (ceea ce înseamnă că distribuitorii plătesc pentru a avea posturile în grilă).

Distribuie pe social media

By dvbnews