Consiliul National al Audiovizualului a aprobat astazi solicitarea venita din partea companiei SC Perla Cluster SRL pentru acordarea licentei audiovizuale a serviciului de programe Atomic Academy.

Formatul televiziunii este muzica-tineret-educatie iar in acest proiect este implicat detinatorul televiziunii de muzica Atomic TV, Nicolae Serbu. Atomic Academy va emite atat in format SD cat si HD iar zona de difuzare va fi nationala si internationala (Republica Moldova, Europa, America de Nord).

Structura de programe va fi alcatuita in proportie de 40% din productii proprii iar 60% reprezinta productiile audiovizuale ale altor producatori.
Asociatul unic al societatii Perla Cluster SRL este logodnica lui Nicolae Serbu, Beraru Luminita.

Nicolae Serbu a declarat ca televiziunea se adreseaza in principal elevilor si studentilor din Romania. Academia formata de Luminita Beraru are ca obiectiv educatia muzicala iar postul face referire la pregatirea elevilor si studentilor, dorindu-se promovarea acestora.

Atomic Academy – un nou post pentru tineri

In ceea ce priveste partea de educatie, aceasta va fi realizata in mare parte de profesori iar reprezentantul postului a mentionat ca scopul este ca profesorii respectivi sa devina si actionari (1-3%) astfel incat acestia sa simta ca este si postul lor.

Emisiunile de stiri vor fi in general despre academie, despre ce se va intampla in cadrul academiei, vor fi chiar si concursuri. Cateva emisiuni prezentate in proiectul Atomic Academy sunt difuzate in prezent pe Atomic TV insa ulterior se vor muta pe noul post.

Solicitarea a fost aprobata in unanimitate, astfel incat astazi a fost acordata o noua licenta audiovizuala. Atomic si Atomic TV sunt marci inregistrate la OSIM.
Nu s-a mentionat in sedinta CNA daca exista negocieri cu principalii operatori de telecomunicatii.

Atomic TV este disponibil in prezent in grilele operatorilor principali de televiziune prin cablu. In ceea ce priveste grila Digi, a fost plasat pe prima pozitie in cadrul grupului tematic de muzica.

Distribuie pe social media

By dvbnews