Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat acordarea unei licențe cu acoperire națională pentru o nouă televiziune de manele, Balcan Music TV. 

În primă fază, televiziunea va fi difuzată necodat în primele 4 – 6 luni, urmând ca apoi să fie disponibilă în sistem pay-per-view (după modelul HBO) și va fi disponibil la un abonament lunar de 1 leu.Publicitate

Balcan Music TV este o televiziune cu tematică muzicală, cu difuzare națională, care va emite SD și HD. Potrivit documentației de la CNA, televiziunea se va lansa cu o investiție de 250.000 de euro. 

Reprezentanții televiziunii au declarat pentru Paginademedia.ro că Balcan Music TV se va lansa în primul trimestru al anului 2020. 

Totodată, aceștia au declarat în fața CNA că au deja acorduri de principiu cu rețelele de cablu RCS, UPC și Akta.

Balcan Media Vision SRL, care operează noua televiziune, este societate a cărei asociat unic este Florea Vasile.

Grila de programe va fi formată din emisiunile:

  • Bună-i dimineața
  • Playlist de vedetă
  • Gramofon
  • Ritmuri Balcanice
  • Talent verificat
  • Hit-uri fără număr

Solicitarea de licență a fost votată de nouă din cei 10 membri prezenți în ședința de astăzi: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. 

„Împotrivă” a votat Radu Herjeu. 

Balcan Media Vision SRL a fost reprezentată în fața de CNA de mai multe persoane, printre care acționarul unic, Florea Vasile și Cătălin Rotaru, care s-a prezentat impresar exclusiv al mai multor artiști, precum Jean de la Craiova, Liviu Puștiu, Lavinia Pârva, Romică Țociu și Cornel Palade. 

Din echipa televiziunii mai fac parte Alexandru Năstase, producător general, și Ștefan Profiroiu, de 25 de ani în televiziune, care a făcut parte din echipa tehnică ce a pus în funcțiune televiziuni precum Tele 7abc, B1 TV sau Alfa TV. 

Cătălin Rotaru:

„Ne dorim să deschidem o televiziune, o să mi permit să foloseasc cuvântul „curată”, cu ghilimele de rigoare, prin faptul că avem multe colaborări și cu casele de discuri din străinătate.

Vrem să avem o televiziune care să exploateze valorile reale din acest gen, pentru că sunt voci foarte bune în genul acesta muzical. Din păcate, este și o etichetă pusă, dorim ca această etichetă să nu mai fie pusă. Dorim să le arătăm oamenilor că se poate face ceva de foarte bună calitate, în această zonă. Să fie o televiziune care să ruleze atât videoclipuri ale artiștilor consacrați în acest gen, dar și caselor din străinătate cu care colaborăm, precum Serbia, Bulgaria, Albania, Egipt. 

O să avem și producții proprii, cât și emisiuni care vor fi în regim de difuzare videoclipuri, videoclipuri alese pe sprânceană.”

Distribuie pe social media

By dvbnews