Grupul francez Canal+ (care detine si operatorul de televiziune DTH din Romania Focus Sat prin M7) a ajuns la un acord pentru preluarea pachetului majoritar al companiei SPI International, companie cunoscuta in Romania pentru posturile Filmbox, anunta publicatia Reuters.

Canal+ este detinut de conglomeratul mass-media Vivendi si are peste 22 de milioane de abonati in 40 de tari, scopul acestora fiind ca dupa preluarea SPI sa ajunga la 30 de milioane de abonati pana in 2035.

CEO-ul international Canal+ Jacques du Puy a declarat ca aceasta tranzactie este o oportunitate foarte buna pentru a dezvolta operatiunile companiei din Europa Centrala si Europa de Est si nu numai, prin operatorii detinuti de M7, printre acestia mentionam Focus Sat (Romania), Direct One (Ungaria), HD Austria, TV Vlaanderen si Telesat Numerique (Belgia), Skylink (Cehia si Slovacia) sau Canal Digitaal (Tarile de Jos).

Inca nu au fost dezvaluite informatii financiare sau alte detalii despre aceasta tranzactie.
Aceasta tranzactie ar putea fi un beneficiu pentru abonatii Focus Sat, avand in vedere ca SPI International detine mai multe posturi de televiziune, precum: Filmbox, Filmbox Premium, Filmbox Extra, Filmbox Action, Filmbox Family, Filmbox Stars, Filmbox Africa, Filmbox Russia, Kino Polska, Kino Polska International, Stoplatka, Zoom TV, Dizi, Kino TV, Film 1, FunBox, FightBox, DocuBox, FashionBox, Fast & Fun Box, Filmbox Arthouse, 360 Tunebox, GameToon, Kino Polska Muzyka, Kino Polska Muzyka International si doua posturi de adulti.

In prezent, in grila Focus Sat sunt disponibile posturile Filmbox, Filmbox Stars, Filmbox Family, Filmbox Extra HD, Filmbox Premium, DocuBox, FightBox si Dizi insa pe viitor am putea vedea si alte programe din portofoliul SPI, in urma acestei tranzactii.

Reamintim ca Focus Sat a fost achizitionat de grupul din Luxemburg M7 in 2019, urmand ca in acelasi an, M7 sa fie preluat de grupul francez Canal+.

Distribuie pe social media

By dvbnews