Reprezentantii Clever Media au solicitat retragerea licentei audiovizuale a serviciului de programe CineEst SD/HD, aceasta cerere fiind discutata in sedinta CNA de astazi.

Solicitarea a fost facuta pe 30 septembrie 2021 si a venit din partea detinatorului licentei CineEst, SC Diplomatic Digital SRL. Reprezentantii postului nu au participat la sedinta CNA si nu a fost mentionat motivul pentru care a fost solicitata retragerea licentei.

CineEst avea format tematic – film si era autorizata pentru emisie in format SD/HD si zona de difuzare nationala. Licenta audiovizuala CineEst a fost acordata in luna martie 2018, in acelasi timp cu ComedyEst.

Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in cadrul sedintei CNA.

Licentele audiovizuale ale posturilor Cinemaraton, ComedyEst si CineEst erau detinute de Diplomatic Digital SRL, compania ramanand doar cu doua licente. Reamintim ca Diplomatic Digital SRL a fost preluata integral de Clever Media Network in octombrie 2020, fiind detinuta anterior de Akta (operatorul de telecomunicatii a fost preluat de Digi Romania).

Asadar, CineEst dispare iar Diplomatic Digital ramane firma care detine trei posturi, Cinemaraton, ComedyEst si Medika TV, care sunt disponibile in retelele de cablu dupa cum urmeaza:

  • Cinemaraton: Digi (SD/HD) si Orange (infrastructura proprie – HD)
  • ComedyEst: Digi (SD)
  • Medika TV: Digi, Vodafone, Orange si Telekom

Acesta pare sa fie primul pas al reprezentantilor Clever Media de a nu dezvolta portofoliul de programe, in ciuda acestui lucru merita mentionat ca restul posturilor par sa fie dezvoltate in continuare, in special Prima TV.

De asemnea, reamintim ca grupul Clever Media Network a preluat acum o saptamana postul cu profil medical, Medika TV asa cum am mentionat printr-un articol publicat anterior. Licenta audiovizuala era detinuta de Medika Channel Broadcast, al carui asociat este Vlad Pufu, in prezent senator PNL (acesta fiind si motivul pentru care a cedat licenta).

Distribuie pe social media

By dvbnews