comedy_central_extraConsiliul pentru Radio și Televiziune din Cehia a acordat ( în luna iunie ) pentru compania MTV NETWORKS o licență pentru a difuza prin satelit o versiune dedicata pentru Romania a televiziunii Comedy Central. Televiziunea se va lansa pe 20 septembrie 2016 cu o grilă ce va contine diverse programe dedicate pentru români, inclusiv cu vocea unui român ( Alex Bogdan, actor si regizor ) pentru clipurile promoționale. Dintre productiile locale vor face parte doua seriale realizate în țara noastra. Primul este „Morr toţi duşmanii“, mai exact un teatru de păpuși cu scurte episoade de câte 2 minute fiecare, difuzat de mai multe ori pe zi in timpul pauzelor dintre programe. Protagonisti vor fi doi ursi de “cartier” ( Butoi şi Meleu ), iar serialul poartă marca trupei de comedie Sector 7.

A doua productie autohtonă este “Comedy Club”, cu 10 episoade, la care vor participa diversi comedianţi: Radu Bucălaie, Cătălin Bordea, Alexandru Mocanu, Toni Andrei, Micutzu, Nelu Cortea si alții. Episoadele sezonului 20 al serialului de animaţie “South Park” vor fi transmise la doar o săptămână după premiera din SUA. In grilă vor mai fi difuzate serialele: Teoria Big Bang, A treia planetă de la soare, Familia Heck, Drawn Together, Dădaca, Doi bărbaţi şi jumătate, Iubirea bate-o vina, Family Guy, Trăsniţii din Queens si Ugly Americans. Desi nu este expres precizat de catre MTV NETWORKS, probabil televiziunea Comedy Central Extra nu va mai exista in peisajul audiovizual românesc, deoarece vom asista la o redenumire a acesteia în Comedy Central.

În ce privește premierele naționale, celebrul serial de animație „South Park”, premiat cu Emmy și câștigător al premiului Peabody, începe pe 20 septembrie cel de-al douăzecilea sezon, ce conține 10 noi episoade. Primul este difuzat în România la o săptămână după premiera americană și poate fi vizionat exclusiv la Comedy Central.

Zoltan Kabai, Director regional de programe al Comedy Central: „Intenționăm ca noul Comedy Central să reprezinte o propunere unică pe piața media locală, cu un conținut puternic de comedie, mai puternic ca oricând în România. De aceea, am analizat obiceiurile locale de consum mediatic și am adaptat noua grilă a Comedy Central în funcție de nevoile, cererea și gusturile telespectatorilor din România. Mai mult, investind mult în conținut, am adăugat producții locale, premiere naționale și seriale de succes la nivel internațional. Ca atare, noul Comedy Central este exclusiv dedicat pieței locale, iar noi vom pune accentul și mai mult pe crearea unor noi producții locale.”.

Comedy Central Extra România este un post de televiziune premium, cu continut exclusiv, creativ si original gandit special pentru fanii de comedie.Licenta Comedy Central este acordata pentru difuzarea programelor de televiziune prin satelit pe o perioada de 12 ani, sub denumirea de “Comedy Central”, un program de televiziune axat pe producții si spectacole de comedie americane. Teritoriul unde urmeaza să fie difuzat în totalitate sau în mare parte este România, iar limba principală este limba română. Intervalul de emisie este de 24 de ore pe zi.

Comedy Central Romania este disponibil la urmatorii furnizori de servicii TV:
RCS & RDS
Telekom Romania
UPC ROMANIA
FOCUS SAT ROMANIA
ORANGE ROMANIA
S.C. DIRECT ONE NEW MEDIA
INTERSAT
ROM FIRST
SC P.C.NET-C.A.T.V.

Distribuie pe social media

By dvbnews