Reprezentantii programelor Stingray Festival 4k, Love Nature si Insight 4k au notificat CNA privind emisia in Romania. Inca nu a fost specificat la ce operatori vor fi disponibile posturile respective.

Insight 4k a fost introdus deja in grila de programe a operatorului Vodafone pe 15 mai, fiind introdus in acelasi timp in grila si programul Super TV2. Insight 4k este disponibil abonatilor Vodafone care au un TV 4k pe pozitia 163.

Stingray Festival 4k este un program canadian detinut de grupul Stingray, disponibil in limba engleza care difuzeaza continut 4k de peste tot din lume. Canalul difuzeaza circuri, concerte, sesiuni DJ, operete de teatru si multe altele, in format 4k. Stingray Festival 4k este primul program care difuzeaza exclusiv in 4k nativ si audio Dolby-Digital.

In Europa, Stingray Festival 4k este disponibil in tari precum Austria, Belgia, Franta, Germania, Olanda, Polonia, Spania sau Elvetia, urmand sa fie lansat si in Romania.

Love Nature este tot o televiziune canadiana insa detinuta de Blue Ant Media, care difuzeaza documentare si emisiuni despre natura si lumea animala. Televiziunea Love Natura emite atat in format HDTV (1080i – downscalat la 576i pentru feed-ul SDTV) cat si in format 4k (UHD). In Europa, canalul se poate vedea in tari precum Regatul Unit sau Olanda.

Love Nature difuzeaza emisiuni precum: America’s Wild Seasons, Big Cat Country, Great Blue Wild, Africa’s Wild Horizons, Dogs with Extraordinary Jobs, Strange Creatures, Wildlife Icons, Monkey Island, Tales from Zambia sau Valley of Flood and Fire.

Reamintim ca Animal Planet a iesit din grilele operatorilor Digi (finalul lunii noiembrie 2012) si Telekom/NextGen (finalul lunii decembrie 2019).

Acest program ar putea fi o alternativa a postului Animal Planet in grilele de programe Digi (RCS & RDS), Telekom (inclusiv Orange cablu, in zonele in care este folosita infrastructura Telekom) si NextGen, avand in vedere ca postul nu se mai afla in aceste grile. Desi Digi are o alternativa, Digi Animal World, ceilalti operatori mentionati nu stau la fel de bine.

sursa: media-max.ro

Distribuie pe social media

By dvbnews