antena-1-hdAntena 1 HD, Happy Channel HD, Antena Stars HD, Zu TV HD, Antena Internațional HD și Antena 3 HD, din 28 noiembrie 2016. Desi inițial începerea emisiei în rezolutie HD pentru toate televiziunile trustului de presă Intact era anunțată pentru luna septembrie 2016, acum televiziunea Antena 1 prezintă intr-un scurt promotional difuzat, ca moment al relansării în HD, data de 28 noiembrie 2016. Voice-over-ul anunță: “Din 28 noiembrie îți oferim Antena 1 HD”. Pe 29 noiembrie 2016, Antena 1 aniversează 23 de ani de la lansare.

Grupul Intact a anuntat printr-un comunicat de presă că Antena 1 HD, Happy Channel HD, Antena Stars HD, Zu TV HD, Antena Internațional HD și Antena 3 HD vor fi lansate din 28 noiembrie 2016. Mai jos regasiti comunicatul complet : Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3 vor putea fi recepționate la standard full HD începând cu 28 noiembrie. Ultima etapă din procesul de relocare a stațiilor TV în noile studiouri implică cele mai performante echipamente de emisie HD și studiouri construite special pentru acestea. Telespectatorii vor avea parte de o experiență de vizionare superioară a producțiilor difuzate de canalele TV Intact.

happy-hd“Procesul de retehnologizare a implicat un ritm de muncă extrem de alert și un efort uriaș, în care profesioniștii echipelor tehnice și de IT ale Antenei Group au colaborat cu reprezentanți ai companiilor internaționale lider în noile tehnologii. Rezultatul este pe măsură: producția, post-producția și emisia Antenelor vor fi la nivelul celor mai avansate stații de televiziune la nivel mondial. Vrem să oferim publicului o experiență de vizionare superioară, o conexiune mai puternică, mai intensă, cu producțiile noastre“, a declarat Isabella Carmu, CEO Antena Group. Emisia, producția și post-producția celor 6 stații vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele si sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziționate de la cei mai mari furnizori de echipamente și soluții de broadcast din lume: Harmonic, SAM, Evertz, Grass Valley, Quantum, Oracle-Front Porch, etc. Managementul sistemelor de producție, post-producție și play-out sunt asigurate de Primestream, unul dintre liderii mondiali în materie de media asset management. Printre clienții Primestream se numără VICE Media, Microsoft Studios, Cisco Studios, CNN, NYSE, NASCAR, NFL, CNBC, AOL, Reuters, RTL, Disney, Yahoo Studios, The Wall Street Journal și mulți alții. Tranziția la HD înseamnă implicit și decoruri noi pentru Observator și studiourile Antena 3, decoruri ce se întind pe o suprafață de peste 1200 de metri patrati. Fonoizolația și tratamentul acustic al studiourilor sunt unice în România, fiind asigurate de Pro Performance, companie ce a proiectat și implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena și pentru ORF, televiziunea publică din Austria. Odata cu acest proces de retehnologizare, producțiile de prime time vor fi realizate folosind un OBVAN propriu cu 12 camere full HD, precum si studiouri full HD. “Am început acest proces de la zero, chiar sub zero, din toate punctele de vedere: loc, echipamente, proiecte. Vorbim de proiecte tehnice, de amenajare și arhitecturale.

stars-hdÎn toată această perioadă au avut loc retehnologizări și în celelalte studiouri Antena Group, și anume Excelsior, Romexpo și studiourile Antenei Stars. Echipamentele și sistemele folosite sunt vârfuri de gamă, am lucrat cu cei mai buni oameni din domeniu, iar rezultatul îl veți putea vedea începând cu 28 noiembrie”, a declarat Mihai Moga, cel care, împreună cu echipele tehnice și de IT ale Antenei Group, a implementat și supervizat întregul proces de retehnologizare. Semnalele canalelor TV din portofoliul Antena Group, cât și Antena 3 vor putea fi recepționate în ambele moduri, atât SD cât și HD. Tot acest efort a fost făcut pentru ca publicul să aibă acces în mod gratuit la semnalul HD. Telespectatorii vor putea urmări Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena Internațional și Antena 3 în format high definition căutând noile posturi în grila lor de programe. În cazul în care ele nu sunt disponibile, trebuie să își contacteze furnizorul de cablu.

zu-tv-hdRecent, în emisiunea Sinteza Zilei au fost prezentate imagini cu noul sediu pe care grupul Intact l-a închiriat in Pipera ( temporar, studiourile Intact sunt acum in Romexpo, dupa ce au fost mutate din cladirea din Băneasa ). In Pipera vor fi mutate redactiile, birourile, studiourile si celelalte departamente. Studiourile sunt noi, la fel si toate echipamentele, specificându-se că infrastructura este de asemenea nouă și că “totul va fi in HD” ( deci echipamentele vechi SD nu mai pot sa fie utilizate ). Conform moderatorului emisiunii, la sediu încă se lucreaza, amenajarile fiind incepute acum 9 luni. Se estimeaza că în 2 saptamani lucrarile vor fi finalizate.

Distribuie pe social media

By dvbnews