Pe website-ul operatorului iNES IPTV a fost lansat un scurt teaser text care anunță servicii de “televiziune prin aplicație oriunde ai acces la internet în Romania. În curând”. Așadar, aceste servicii vor fi disponibile probabil chiar și pentru cei care nu sunt abonați la serviciile de internet ale iNES si desigur și în orice alte localități din România, nu doar din cele în care operatorul oferă servicii fixe de internet. Va fi suficientă o conexiune la internet cu lățimea de banda necesară streamingului video (nespecificată deocamdată).

Operatorul oferă în prezent serviciile sale tv cu plată în sistem IPTV doar la nivel regional. Este una dintre cele mai mari companii independente de telecomunicații din București. iNES este recunoscut pentru televiziunile inedite pe care le introduce periodic în grilă, în premieră și uneori în exclusivitate, dar și pentru calitatea de distribuitor în România a unor televiziuni.

Viitorul serviciu de televiziune online este denumit “iNES LIVE”, iar operatorul va oferi in curând mai multe detalii pe pagina dedicată acestui serviciu, care poate fi accesată aici: https://www.ines.ro/iptv/oferta-ines-live/.

De menționat că SC iNES GROUP SRL a notificat deja Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la furnizarea serviciului media audiovizual la cerere iNES LIVE. În notificare este specificat: serviciu media la cerere, serviciu video in reluare si serviciu mixt.

Tipul notificat al rețelei /serviciului iNES LIVE este: fibră optica, serviciu de telefonie mobila si serviciu de acces la internet.

Adresa paginii de internet și/sau denumirea portalului de internet proprii serviciului: www.ines.ro.

Tipul de acces este desigur restricționat, deoarece va fi un serviciu contra-cost. Preturile nu sunt încă disponibile.

Interesant este că în notificarea către CNA, la aria geografică de furnizare a serviciului, este specificată România, dar și “state din Uniunea Europeană și state din afara Uniunii Europene”.

Vom reveni cu mai multe detalii atunci când operatorul va remite către HD Satelit un comunicat oficial cu privire la noul serviciu iNES LIVE.

Notă: De reamintit că iNES GROUP a lansat anul trecut pachetul iNES Smart cu aplicație tv și Internet (detalii despre acea ofertă gasiti dând click AICI). Conform comunicatului de atunci al operatorului, acea aplicație a fost creată pentru Smart TV-urile cu sisteme de operare Android TV, Google TV, Tizen și WebOS. Dar este disponibilă comercial în pachetul de servicii iNES Smart, alături de conexiune la Internet de mare viteză, pe când iNES LIVE va fi putea să fie probabil utilizată fără necesitatea de a achiziționa servicii de internet de la iNES si nu doar în zona de servicii a operatorului menționat.

Distribuie pe social media

By dvbnews