Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat solicitarea societății JOB TV SRL Ploiești, pentru un canal tematic dedicat locurilor de muncă, sub denumirea Job TV. 

Live stream : https://www.youtube.com/watch?v=Czk2U9p69WA

Postul este unul local, cu emisie în București. Postul se va lansa cu o investiție de 324.000 de lei (68.000 de euro), din care 200.000 de lei reprezintă finanțare prin StartUp Nation, iar 124.000 de lei, fonduri proprii. Reprezentanta postului a declarat pentru Paginademedia.ro că postul de televiziune va fi lansat anul viitor. Publicitate

Societatea JOB TV SRL, care va opera televiziunea, este deținută de Bărcan Daniela Violeta. 

Daniela Bărcan le-a spus membrilor că are studii și experiență în televiziune 

„Ne-am asociat trei prieteni. Totul a început la odiscuție într-o cafenea. Eu, în momentul acela eram fără job. Am studii și experiență în televiziune. Am terminat jurnalism și regie de film, dar nu îmi găseam un loc de muncă, iar unul dintre ei m-a spus: ce ar fi să-ți faci tu propria televiziune. Tot ei au venit și cu ideea de a accesa fonduri pentru un start up. Unul dintre prieteni este grafician, altul se pricepe lavânzări și atunci am pornit de aici. Mi-am fotmat o echipă și am vrut să completăm platformele de online cu partea de media audiovizual.

Cererile de locuri de muncă sunt foarte multe. Oamenii nu au de unde să acceseze informații. Tot ce ține despre cum se poate obține un job. Prezentarea meseriilor, la Jobul Zilei, o emisiune care se ocupă cu asta, în fiecare zi este prezentat un alt job. Avem un proiect SOS Job – o emisiune gen campanie care intră în mediile defacorizate. Împreună cu asistenții sociali vrem să ajungem la familiile care nu au un loc de muncă, care trăiesc din ajutor social, ei să fie mediatizați și văzuți de angajatori.”

Deși societatea a cerut inițial o licență cu acoperire națională, după prezentarea proiectului, membrii nu au fost convinși că este fezabil, având în vedere bugetul. Prin urmare, i-au sugerat reprezentantei postului să vină cu o solicitare pentru o televiziune locală, cu acoperire în București, pentru a avea șanse ca proiectul să fie aprobat. Schimbarea solicitării s-a făcut în aceeași zi, iar membrii au votat noul proiect Job TV.

sursa: https://www.paginademedia.ro/2019/10/cna-licenta-job-tv

Distribuie pe social media

By dvbnews