Kanal D a ieșit din lista posturilor must carry


Încă o televiziune din topul audiențelor iese din must carry. Postul Kanal D a informat companiile de cablu de ieșirea din lista must carry, a posturilor libere la retransmisie. Informația a fost confirmată pentru Paginademedia.ro de reprezentanții Kanal D. 

Concret, operatorii de cablu vor trebui să plătească pentru a avea postul Kanal D în grile.Publicitate

Ieșirea s-a produs de la 1 ianuarie 2019 potrivit reprezentanților Kanal D.

Totodată, postul a anunțat într-un comunicat de presă despre ieșirea din lista posturilor libere la retransmisie: 

„Cu o pozitie puternica si consolidata pe piata media din Romania, oferind publicului programe de succes, ca urmare a unor investitii majore in continut, Kanal D isi schimba strategia de distributie si renunta la regimul must carry, de la 1 ianuarie 2019”, arată aceștia în comunicatul de presă.

Un anunț în acest sens a fost postat și pe site-ul CNA, care a luat act de anunțul Kanal D. 

La fel s-a întâmplat și în cazul Antenelor, în vara anului 2018. La momentul respectiv, posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3 au ieșit din lista programelor libere la retransmisie.

Pro TV și posturile din grup au ieșit de lista must carry încă din 2013. 

Amintim că principiul must carry este prevăzut de Legea Audiovizualului, la articolul 82, potrivit căruia „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice (…) are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.”

NU sunt vizate de principiul must carry operatorii de televiziune prin satelit. 

Lista actualizată a posturilor din must carry pe anul 2018 arată astfel:

 1. Romania Tv
 2. Prima TV
 3. National TV
 4. B1 TV
 5. Realitatea TV
 6. Digi 24
 7. Favorit TV
 8. Kiss TV
 9. Trinitas TV
 10. Taraf TV
 11. U Tv
 12. TV H
 13. National 24 Plus
 14. Music Channel
 15. Inedit TV
 16. Hit Music
 17. TV Neptun
 18. Nasul TV
 19. Speranta TV
 20. TVSudEst
 21. Alfa Omega Tv
 22. Credo TV
 23. Travel Mix
 24. Telestar 1
 25. eStrada

La lista televiziunilor comerciale, se adaugă și posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3 și regionalele postului public, dar și TV5 și Moldova 1.

Erdely TV – program regional în limba maghiară, obligatoriu în județele cu o pondere mai mare de 20% a populației de etnie maghiară. Vizate sunt județele Harghita, Covasna, Mureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj.

Distribuie pe social media
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •