Consiliul Național al Audiovizualului a luat act, în ședința publică de astăzi, de cererea Pro TV de retragere a licenței prin satelit a MTV România. 

Solicitarea a fost depusă de Pro TV la data de 12 februarie, care a cerut retragerea licenței cu începere de la 1 martie 2019

Reprezentantul Pro TV, în fața CNA, întrebat despre motivul solicitării de retragere a licenței: 

„A fost la cererea Viacom. Intră într-o altă etapă de dezvoltare. Inițial, ei când au intrat au avut MTV și VH1, cred. Acum au foarte multe posturi pe care le operează și au hotărât să opereze ei MTV. Foarte important: am solicitare retragerea licenței de la 1 martie.”

CONTEXT. MTV România s-a lansat pe 15 iunie 2002, pe licența pe care emitea MCM România. În decembrie 2007, Pro TV a preluat MTV România, semnând un contract cu Viacom International Media Networks.În ultimii ani, televiziunea n-a mai intrat în măsurătorile de audiență și nici nu a mai vândut publicitate. 

Pentru Romania va fi oferit feed-ul european al MTV, care poate sa fie recepționat pe satelitul Thor 6 de la 0,8 grade Vest, pe frecventa 12226, polarizare verticală, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S QPSK, criptat. Televiziunea MTV România este transmisă de exemplu de NextGen, Telekom, Orange sau iNES.

Distribuie pe social media

By dvbnews