Nasul TV a incalcat prevederile articolului 3 alineatul 2 din Legea audiovizuala 504 din 2002 care spune ca toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor.

Consiliul National al Audiovizualului intrunit in sedinta din 6 septembrie 2023 a dat postului de televiziune Nasul TV cea mai aspra sanctiune pe care acest post a primito vreodata de cand s-a lansat. CNA-ul obliga Nasul TV sa isi intrerupa emisia timp de 10 minute in data de 13 septembrie, intre orele 19-19:10 si sa difuzeze in aceste 10 minute pe post textul cu sanctionarea primita de la CNA.

Sanctiunea este cauzata de editia emisiunii “Sa vorbim despre tine” difuzata pe 5 mai anul acesta. In aceasta editie, invitatul Sacha Stone a prezentat teorii conspirationiste despre muntii Bucegi. Acesta a spus ca in munti Bucegi ar exista tunele care duc in alte continente si ca in aceste tunele s-ar fi gasit si tehnologie extraterestra, aceasta tehnologie ar schimba sensul lumii.

Editia din 5 mai a emisiunii Sa vorbim despre tine a fost analizata de Consiliul National al Audiovizualului in data de 23 august 2023, atunci CNA-ul a decis sa amane luarea unei decizii pentru a le permite celor de la Nasul TV sa aduca dovezi in legatura cu spusele invitatului. Cum aceste dovezi nu au fost aduse timp de 14 zile, atunci CNA-ul a fost nevoit sa dea aceasta sanctiune de intrerupere a emisiei timp de 10 minute.

Distribuie pe social media

By dvbnews