Televiziunea The Money Channel, deţinută de Realitatea Media, se va închide oficial pe 25 aprilie, din cauză că CNA nu i-a prelungit joi licenţa audiovizuală, după ce a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru prelungire, având în vedere că societatea are datorii la bugetul de stat.

În prezent, The Money Channel are emisia întreruptă din motive tehnice. Pe 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind întreruperea emisiei pentru o perioadă de 90 de zile, începând din 6 aprilie, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

CNA a constatat însă, în şedinţa de joi, că societatea Realitatea Media SA are obligaţii restante la bugetul de stat, conform certificatului de atestare fiscală depus. Fiind în insolvenţă, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de eşalonare a acestor obligaţii, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi. Nu a fost precizat cuantumul datoriilor pe care Realitatea Media SA le are în prezent la bugetul de stat.

the money channel revizie tehnica

Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, procedura şi condiţiile de eliberare şi modificare a licenţei audiovizuale se stabilesc prin decizie a CNA. În acest sens, solicitanţii unei licenţe au obligaţia să depună la CNA “certificate fiscale din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”. Prin excepţie de la această prevedere, se poate acorda sau modifica licenţa în cazul în care societatea înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat, dar beneficiază de înlesniri sau reeşalonări la plata acestora. În această situaţie, societatea este obligată să depună dovada acordării acestor facilităţi.

Astfel, membrii CNA prezenţi la şedinţa de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au decis să nu prelungească licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel.

Neprelungirea unei licenţe a unei televiziuni este echivalentă cu faptul că respectivul post TV nu mai poate emite.
genţia MEDIAFAX a relatat încă din 11 aprilie că televiziunea The Money Channel şi-a întrerupt emisia din motive tehnice, în condiţiile în care licenţa audiovizuală a acestui post va expira pe 25 aprilie.

Şi în prezent, pe canalul 105 din grila digitală din Bucureşti a RCS&RDS pe care emitea The Money Channel, în locul programului obişnuit, este afişat textul “revizie tehnică”, alături de sigla televiziunii.

Televiziunea The Money Channel deţine o licenţă audiovizuală de satelit, care a fost autorizată de CNA pe 25 aprilie 2006, potrivit site-ului Consiliului.

Licenţa audiovizuală a The Money Channel este deţinută de societatea Realitatea Media SA, care deţine şi licenţa televiziunii de ştiri Realitatea TV.

Aflată în insolvenţă din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA are următorii acţionari: Strategies Research Investments SRL – 86,513817357%, PSV Company SA – 7,555789039%, Sindicatul Naţional “Petrom-Energie” – 5,423391979%, Global Video Media SRL – 0,507001207%, Gheorghe Cristian Toroipan, Eugen Gheorghe Luha şi Florin Bercea – cu câte 0,000000139%, potrivit CNA.

Distribuie pe social media

By dvbnews