TV5 Monde Europe HD a intrat in grila Digi DTH
TV5 Monde Europe HD a intrat in grila de programe DigiTV satelit (DTH) pe pozitia 122. Programul era in prezent in format SD in grila de cablu (atat digitala cat si analogica) iar de astazi postul poate fi receptionat inclusiv pe platforma DTH.

TV5 Monde Europe este un canal de televiziune francez, detinut de grupul TV5 Monde, unul dintre cele mai mari retele de televiziuni din lume. TV5 Monde este difuzat in limba franceza si subtitrat in 12 limbi, printre care limba romana.

TV5 Monde detine 10 televiziuni regionalizate distincte, acestea fiind: TV5 Monde Europe, TV5 Monde Quebec Canada, TV5 Monde Afrique, TV5 Monde Amerique Latine, TV5 Monde Asie, TV5 Monde Etats-Units, TV5 Monde Maghreb-Orient, TV5 Monde France Belgique Suisse, TV5 Monde Pacifique si TV5 Monde Bresil.

TV5 Monde este una dintre cele mai raspandite televiziuni din lume, aflandu-se in primele 3 cele mai raspandite posturi TV, alaturi de CNN si MTV. Cele mai importante sedii TV5 sunt in Paris (sediul central) si in Montreal (Canada).

Grupul TV5 a inceput in luna ianuarie 1984 sub indrumarea Ministrului francez de Afaceri Externe Claude Cheysson iar din ianuarie 2006 a suferit modificari majore, inclusiv rebranding-ul in TV5 Monde, fiind concentrat mai mult ca un grup cu operatiuni globale, de unde si numele.

TV5 Monde Europe HD a intrat in grila Digi DTH

Grupul TV5 Monde este detinut de urmatoarele companii: France Televisions – televiziunea publica franceza detinuta de stat – (49%), France Medias Monde (12.64%), Radio Television Suisse (RTS – 11.11%), Radio-television Belge de la Communaute Française (RTBF – 11.11%), CBC/Radio Canada (6.67%), Tele-Quebec (4.44%), ARTE France (3.29%), Institut national de l’audiovisuel (echivalentul CNA din Romania – 1.74%).

Pe 8 aprilie 2015, TV5 Monde a fost victima unui atac cibernetic lansat de grupul de hackeri numit CyberCaliphate, fiind afectata tranmisia timp de peste 3 ore.

sursa: media-max.ro

Distribuie pe social media

By dvbnews