Un nou post TV – Radio Guerrilla TV – ar urma sa se lanseze dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat in urma sedintei de azi, 13 august 2019, solicitarea unei licente audiovizuale pentru satelit, solicitare venita din partea SC Radio Guerrilla SRL.

Proiectul a fost prezentat in cursul zilei de azi in fata reprezentantilor CNA de catre Mihai Dobrovolschi si cativa actionari ai postului. Radio Guerrilla TV va difuza emisiunile de radio alaturi de momente din studio, videoclipuri sau materiale speciale. Radio Guerrilla TV ar urma sa fie lansat in 6 luni avand o finantare de aproximativ 1.039.000 lei.

Actionarii Radio Guerrilla SRL sunt dupa cum urmeaza: fondatorii postului: Mihai Dobrovolschi 41%, Adrian Popescu 41%, Sorin Faur 5%, Delia Panait 2%, plus alti 11 actionari cu 1% fiecare.

Mihai Dobrovolschi a mentionat in timpul sedintei CNA ca intentia este de a lua elemente din postul de radio, combinate cu muzica romaneasca si videoclipuri pentru a forma un canal TV independent de postul radio:

Avem sigur cele mai multe emisiuni culturale, emisiuni prin care promovam muzica romaneasca, muzica independenta in general, emisiuni de stiinta, de psihologie, pentru liceeni. E pacat sa nu avem invitati de marca si pe televizor, in niște productii care nu sa fie o oglindire a radioului. Nu o sa luam radioul, sa punem trei camere si sa transmitem pe TV, ci o sa luam elemente din emisiunile Guerrila FM, amestecate cu muzica romaneasca, clipuri si sa facem un post de televiziune independent de Guerrila FM, dar sa preia din flavour-ul Guerrila FM.„, a declarat Mihai Dobrovolschi.

Radio Guerrilla este un post radio cu o vechime de 15 ani, detinut de catre grupul media Realitatea-Catavencu, grup format in mai 2006 si detinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. In 2013 Radio Guerrilla a ramas fara licentele de emisie FM pe motiv ca entitatea catre care fusesera emise a incetat sa existe, Guerrilla emitand in continuare doar in mediul online. Incepand cu anul 2016, postul Radio Guerrilla emite din nou in FM.

Reprezentantii Radio Guerrilla au ajuns deja la un acord cu Orange pentru introducerea in grila de programe a noului post Radio Guerrilla TV si sunt in discutii cu Telekom.

Update 06.07.2020: CNA a aprobat intarzierea inceperii emisiei postului TV Radio Guerrilla cu 6 luni, motivele invocate de Radio Guerrilla fiind legate de pandemia COVID-19:
-serverele necesare produse de HP erau fabricate in Wuhan;
-incasarile din publicitate au scazut semnificativ fata de anul trecut;

Update 19.01.2021: Reprezentantii Radio Guerrilla au solicitat din nou prelungirea inceperii emisiei postului TV, ultimul termen fiind 13 februarie 2021;
In sedinta CNA, Adrian Popescu, reprezentantul Radio Guerrilla a mentionat ca a fost facuta aceasta solicitare din cauza pandemiei;
Solicitarea a fost aprobata, fiind un singur vot impotriva (Radu Herjeu);

Distribuie pe social media

By dvbnews