MTV a anunțat printr-un comunicat de presă că va transforma VH1 Classic în MTV Classic, care va difuza seriale si programe de muzică din intreaga istorie a televiziunii, cu un accent deosebit pe anii 1990 și începutul anilor 2000. Transformarea intră în vigoare de luni, 1 august 2016, de la ora 06:00 ET, cand se împlinesc 35 de ani de la lansarea MTV. Prima emisiune difuzată de MTV Classic va fi “MTV Hour One”, fiind de fapt chiar prima oră de programe MTV, transmisă prima dată în anul 1981.

“De la Beavis & Butt-head până la Laguna Beach, grila de programe MTV Classic va fi o mină de aur a muzicii si culturii pop, cu rezonanță universală. MTV Classic va fi o gazdă modernă pentru cele mai bune programe clasice ale MTV si, alături de MTV, MTV2, MTV Live si mtvU, va completa un portofoliu divers, axat pe muzica si pe modul de viață al generatiilor”, a precizat Sean Atkins, presedinte MTV.

mtv classic 1 augustLuni, pe 1 august, MTV Classic va transmite din nou “MTV Hour One”, de la 12:00 ET, înainte de a difuza retrospectiva “The TRL Decade”. Va urma un maraton al unora dintre cele mai memorabile episoade din “MTV Unplugged”, inclusiv cu formatii sau artiști ca Bob Dylan, Alice In Chains, Erykah Badu, Oasis, Neil Young, Nirvana. In continuare va fi difuzat un bloc de programe de animație, incluzând “Daria”, “Beavis & Butt-head” si “Aeon Flux”. Emisiunea “MTV Hour One” va fi de asemenea transmisă pe pagina de Facebook a MTV, prin Facebook Live.

Din programale de luni până joi, intre orele 10:00 – 01:00, vor face parte emisiuni si seriale precum “Daria,” “Beavis & Butt-head”, “Aeon Flux”, “Run’s House”, “Pimp My Ride”, “Cribs”, “Jackass”, “Punk’d”, “Wonder Showzen”, “Clone High” si altele. In fiecare vineri, MTV Classic va prezenta serii de muzică, inclusiv “MTV Unplugged” și “Storytellers”, dar și spectacole de muzică live și multe altele. La sfârșit de săptămână, televiziunea va difuza maratoane, inclusiv sezoane complete din “The Real World”, “Laguna Beach”, “Road Rules” și altele. In plus, MTV Classic va continua să difuzeze concerte și videoclipuri muzicale din trecut, reprezentative pentru ultimele trei decenii muzicale.

Distribuie pe social media

By dvbnews