Reprezentantii Digi confirma ca posturile Smart TV, Aleph Business HD, Realitatea Sportiva HD si Realitatea Star HD vor fi eliminate din grila in momentul in care se va face reorganizarea posturilor. Aceste posturi au fost introduse in grila de cablu Digi dupa cum urmeaza:

  • Smart TV, Realitatea Sportiva HD si Realitatea Star HD au fost introduse in grila pe 20 decembrie 2021;
  • Aleph Business HD a intrat in grila in noiembrie 2021

Astfel, aceste televiziuni sunt eliminate din grila la mai putin de 1 an de cand se vad in reteaua RCS & RDS. Realitatea Plus HD si Aleph News vor fi disponibile in continuare in grila Digi.

Reamintim ca reorganizarea grilei Digi se face in urma publicarii in Monitorul Oficial a Legii Nr. 190/2022 prin care Parlamentul Romaniei a modificat Legea Audiovizualului Nr. 504/2002. Aceste modificari au pornit de la reclamatiile facute de patronul posturilor Aleph si Smart TV, Adrian Sarbu, privind pozitia in grila a televiziunii Aleph News.

Dupa multe sedinte CNA, reclamatii si amenzi date celor de la RCS & RDS, operatorul incepe maine reorganizarea grilei, care pe langa schimbari de pozitii ale posturilor vine si cu adaugari/eliminari de televiziuni in grila.

In ceea ce priveste posturile noi ce vor fi adaugate in grila, in reteaua RCS & RDS vom vedea BBC First, Prima Sport 2 HD, M1 si Love Nature 4k (acesta din urma va fi disponibil in extraoptiunea 4k).

Distribuie pe social media

By dvbnews