Operatorul Digi România anunță printr-un banner afișat pe websiteul oficial că televiziunea sa Ultra HD Digi 4K va fi disponibilă gratuit timp de două zile, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2019. Astfel, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, abonații (care dețin un televizor 4K compatibil) la serviciile de cablu tv ale operatorului vor putea testa gratis recepția acestei televiziuni Ultra HD. Cei care nu au deja memorat în listă de programe canalul Digi 4K, vor trebui sa rescaneze grila și vor găsi televiziunea menționată pe poziția 200.

Programele Digi 4K sunt transmise la rezoluția de 3840 x 2160 pixeli. Este primul canal de televiziune 4K Ultra HD lansat în România și transmite, pe lângă emisiuni documentare, muzică sau alte programe, și diverse evenimente sportive. De exemplu, duminică, pe 1 decembrie 2019, telespectatorii vor putea viziona meciul de fotbal dintre Atletico Madrid și Barcelona, de la ora 22:00.

Tot duminică se vor putea viziona pe Digi 4K cursa de Formula 1 Abu Dhabi, de la ora 15:00, iar sâmbătă meciul Alaves – Real Madrid, de la 14:00. În mod normal, televiziunea menționată se poate recepționa doar de către abonații la servicii de cablu tv digital de la Digi Tv, care au activat și extraopțiunea Digi 4K (ce are prețul cu 5 lei/lună) și dețin un modul CAM CI de la operatorul și un televizor compatibil cu tehnologia 4K și cu modulul de acces condiționat menționat anterior.

In plus, începând de astăzi, tot pentru abonații cu cablu TV digital, încă patru posturi în format HD vor putea fi vizionate în grila DigiTV: Bollywood HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD și Viasat Explore HD. Pentru recepționare trebuie efectuată o rescanare a grilei de programe, dacă se utilizează Digi Smart CAM (pentru decodoarele HD nu este necesară o astfel de operațiune). Digi 4K este primul post Ultra HD lansat în România și face parte din grupul DIGI | RCS & RDS. Din grupul Digi mai fac parte televiziunea de știri Digi24, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, documentarele Digi, televiziunile de muzică UTV, Hit Music și Music Channel și stațiile de radio Pro FM, Digi FM, Chill FM și Dance FM și platformele de comunicare online reunite sub Digi Online.”

Distribuie pe social media

By dvbnews