Digi (RCS & RDS) a inceput informarea abonatilor privind viitoare modificari ale grilei de programe prin repozitionarea posturilor TV. Aceste modificari se vor face pentru grila de televiziune prin cablu. Totusi, operatorul mentioneaza ca modificarile sunt efectuate in detrimentul abonatilor iar legea a fost adoptata de Parlament fara a se tine cont de precizarile reprezentantilor Digi.

Aceasta este notificarea trimisa de Digi abonatilor sai in acest sens:
„Stimate abonat,

Avand in vedere modificarile aduse Legii audiovizualului, de catre Parlamentul Romaniei, cu sustinerea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si a Ministerului Culturii, va informam ca suntem obligati sa modificam grila de programe prin receptionarea canalelor TV.

In consecinta intreaga grila de programe va suferi schimbari semnificative in ceea ce priveste locul canalelor in grila. Multe dintre canalele aflate pana acum la sfarsitul grilei de canale vor fi regasite la inceputul grilei, precum si invers.

Cu toate ca RCS & RDS si-a exprimat dezacordul cu privire la modificarile legislative, modificari pe care le consideram in detrimentul abonatilor, legea a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei fara a se tine cont de argumentele aduse de societatea noastra.

Va anuntam ca aceste schimbari nu presupun eliminarea vreunui canal TV receptionat in prezent, ci doar repozitionarea canalelor in grila. Dupa actualizarea grilei, stabilirea ordinii canalelor poate fi realizata oricand de dumneavoastra din meniul televizorului, fie prin crearea propriei liste de canale favorite, fie prin aranjarea in ordine alfabetica.

Pentru mai multe informatii legate de aceasta reorganizare a grilei de canale TV, va invitam sa accesati site-ul digi.ro, sa ne contactati la numarul de telefon 031 400 4414 (pentru Bucuresti) sau 03xx 400 414 unde XX reprezinta prefixul judetului, ori sa vizitati cel mai apropiat magazin sau punct de prezenta DIGI.

Ne exprimam regretul pentru eventualele inconveniente create.
Va multumim pentru intelegere!
RCS & RDS S.A.”

Aceste modificari apar in urma reclamatiilor din partea reprezentantilor Aleph in sedintele CNA privind pozitia in grila Digi a televiziunii de stiri Aleph News. Adrian Sarbu si-a exprimat nemultumirea inca din noiembrie 2021, iar de atunci pana in prezent societatea RCS & RDS a fost amendata deoarece nu a adaugat Aleph News in blocul televiziunilor de stiri.

Distribuie pe social media

By dvbnews