Noul standard DVB-SIS permite combinarea DVB-S / S2 / S2X și DVB-T / T2 într-un singur fascicul de satelit, pe același transponder Săptămâna trecută, la a 88-a reuniune a Comitetului Director DVB, a aprobată o nouă specificație tehnică pentru un sistem unic de transmisie. Sistemul DVB-SIS permite combinarea DVB-T / T2 și DVB-S / S2 / S2X într-un singur fascicul de satelit. Specificația a fost publicată ca DVB BlueBook A175 și va fi trimisă la ETSI pentru publicare sub formă de specificație tehnică europeană.

Pe lângă faptul că este utilizat pe scară largă pentru difuzarea directă de televiziuni către telespectator (DTH), satelitul este foarte des folosit pentru a distribui semnal pentru emițătoarele din rețelele de televiziune digitală terestră (DVB-T/DVB-T2). În ambele cazuri, satelitul este în mod obișnuit mecanismul cel mai eficient din punct de vedere al costului pentru distribuția semnalelor, datorită suprafeței largi de acoperire furnizate. Utilizând DVB-SIS, semnalele utilizate pentru distribuția DTH și DVB-T2 vor fi combinate, astfel încât un transponder de satelit va fi suficient pentru ambele aplicații.
Acest concept, denumit Single Illumination, nu a fost posibil anterior, de aceea operatorii și producătorii de echipamente s-au întâlnit pentru a identifica o soluție tehnică pentru un sistem unic de transmise. Bazându-se pe cerințele comerciale, a fost creată o specificație tehnică intitulată “Metadata generation and deterministic DVB-T-megaframe/DVB-T2-MI stream generation from MPEG-2 Transport Stream(s) for a DVB Single Illumination System”.

În conformitate cu cerințele comerciale, semnalele DVB-SIS pot fi recepționate de toate receptoarele DVB-S / S2 / S2X, dar acestea vor accesa din semnalul DVB-SIS doar fluxurile DVB-S / S2 / S2X. Așadar, pe același transponder de satelit va putea să fie distribuit simultan semnal și pentru rețelele DVB-T / T2, ascuns receptoarelor DVB-S / S2 / S2X, dar accesibil receptoarelor dedicate DVB-SIS. O demonstrație a DVB-SIS va fi efectuată la evenimentul DVB World 2018 de săptămâna viitoare din Varșovia, cu sprijinul EnBSys.

Distribuie pe social media

By dvbnews