Europa League și F1, gratuite prin televiziunile RTL

Grupul media RTL Germania și-a asigurat drepturile pentru difuzare gratuită necriptată a mai multor meciuri din Europa League. RTL si RTL NITRO au drepturi de difuzare pentru un pachet important de meciuri în direct din sezonul 2018-2019, dar și pentru rezumate.

 

O altă realizare a grupului media RTL este achiziția drepturilor pentru transmiterea Formulei 1, competiție care rămâne încă 3 ani în direct (și exclusiv ca difuzare prin intermediul unei televiziuni gratuite din Germania) la acest radiodifuzor din Köln. Așadar, două dintre cele mai valoroase competiții sportive pot fi privite în continuare gratuit de către telespectatorii germani și de către românii care au antenele de satelit orientate către pozitia SES Astra de la 19,2 grade Est. Vor fi accesibile în mod gratuit doar versiunile SD ale acestor posturi tv, deoarece versiunile HD sunt criptate. Meciurile din Europa League au fost până acum disponibile în Germania prin intermediul televiziunii Sport 1. A existat o incertitudine de cateva săptămâni, dar acum s-a confirmat că transmisia acestor competiții sportive de top nu va ajunge, cel puțin în Germania, o exclusivitate a televiziunilor cu plată. Din UEFA Europa League, televiziunile NITRO și RTL vor difuza șase meciuri pe etapă din grupele cu participare germană, precum și alte meciuri până la finală. Contractul garantează companiei RTL, în fiecare zi cu meciuri, o transmisie exclusivă în direct și prezentarea detaliată a tuturor celorlalte meciuri zilnice. Astfel, RTL sau NITRO au primul drept de difuzare exclusivă la liber a meciului zilnic pe care îl vor alege.

“Fotbalul este unul dintre cele mai vizionate sporturi și, prin urmare, cel mai competitiv pe piața drepturilor de televiziune. Suntem foarte fericiți că reușim să oferim telespectatorilor noștri fotbal de calitate în mod gratuit”, a precizat Frank Hoffmann, șeful RTL.

 

Din 1991, Formula 1 este transmisă de RTL în mod gratuit. Contractul anterior, negociat de RTL în anul 2015 cu fostul șef de Formula 1, Bernie Ecclestone, a expirat la sfârșitul sezonului. Noul acord este semnat pe o durata de 3 ani și include drepturile exclusive de difuzare în Germania prin televiziuni recepționabile gratuit, pentru toate competițiile din fiecare week-end de Formula 1 (antrenamente,  calificări, curse și festivitățile de premiere).

Distribuie pe social media