Dupa o lunga pauza in care nu a functionat in reteaua Digi (RCS & RDS), Party Mix este din nou disponibil pentru abonatii Digi insa doar in format SD (576i), nu in format HD asa cum se asteptau destul de multi abonati.

Party Mix era disponibil in reteaua Digi de la mijlocul lunii martie 2021, atunci cand a fost introdus in urma adaugarii televiziunii in lista must carry. A fost introdus in format SD si a functionat pana pe 1 martie 2022, atunci cand reprezentantii companiei Best MixMedia au decis inchiderea stream-ului SD (anuntul a fost facut inca din 12 februarie 2022).

Din 1 martie pana astazi, Party Mix nu a functionat in reteaua Digi iar de astazi a revenit insa tot in format SD, streamul fiind livrat special de Party Mix catre Digi respectand parametrii tehnici impusi de RCS & RDS de 3 Mb, conform anuntului postat de reprezentantii Party Mix pe pagina Facebook.

In acelasi anunt, reprezentantii televiziunii au acuzat operatorul Digi mentionand ca peste 30 de zile s-a insistat pentru preluarea postului in format HD insa fara succes.

Reamintim ca Party Mix a fost introdus in format HD in grilele Vodafone, Orange Romania (zonele cu retea proprie de fibra optica) si Orange Communications (fosta Telekom) insa se pare ca reprezentantii Digi nu au ajuns la un acord cu Party Mix pentru a retransmite televiziunea la o calitate mai buna.

Este bine de stiut ca licenta audiovizuala Party Mix este SD, HD si 4k.
Party Mix se afla in lista must carry 2022 insa nu exista nicio obligativitate din partea operatorilor de a prelua varianta HD, fiind suficient sa se retransmita postul in format SD

Distribuie pe social media

By dvbnews