Platforma Seenow, care oferea servicii de televiziune online, se închide. Reprezentanții platformei au solicitat CNA retragerea avizului de furnizare.Publicitate

Conform reprezentanților CNA, Seenow – dezvoltată de Direct One – a fost primul care s-a notificat cu servicii media audiovizuale la cerere, în anul 2011.

SeeNow a fost prima platformă de servicii de televiziune online, VOD, filme și seriale disponibilă în România pe toate dispozitivele. Înainte, a mai existat o încercare, disponibilă însă doar pe un site, pe web – DolceTV.ro – însă și aceasta a fost realizată, pentru Romtelecom, tot de Direct One.

Seenow, platformă lansată de compania Direct One, a oferit inițial servicii de televiziune live, dar și video-on-demand, contracost. Practic, pe platformă se puteau urmări peste 50 de canale TV Live (erau aproape toate stațiile din România, mai puțin posturile Pro TV și Antenele). Pe lângă posturile LIVE, pe platforma se găseau și înregistrările emisiunilor de pe anunite posturi TV, dar și filme (un pachet de 400 de filme și seriale). 

Ulterior, în 2012, platforma a încheiat și un parteneriat cu Vodafone, lansând aplicația Seenow Powered by Vodafone (operatorul oferea gratuit traicul pentru vizionarea conținutului pentru clienți). 

Din vara lui 2016, contractul cu Vodafone a fost încheiat, iar platforma a renunțat la componenta contracost și a rămas doar cu partea gratuită, adică o listă de câteva televiziuni locale (posturi din lista must carry). Din ofertă au ieșit filmele și serialele.

Recent, reprezentanții platformei au venit la CNA cu o cerere de modificare societății care deține platforma. Astfel, în loc de Direct One a intrat Reggia Capital & Real Estate SRL.

Direct One, compania care a dezvoltat platfoma Seenow, oferă servicii de închiriere de rețea de fibră optică pentru operatorii de telecomunicații. Deține o rețea de fibră optică națională de 5.000 de km, pe care o închiriază către operatorii interesați. Firma își păstrează obiectul de acivitate. 

Direct One face din grupul de companii de infrastructură E-INFRA (Netcity, Electrogrup, Nova Power & Gas și WeeSee) deținut de frații Teofil și Simion Mureșan și de Marian Pantazescu.

Distribuie pe social media

By dvbnews