In acest material vom detalia noutatile sedintelor CNA din 27 si 28 iunie.
Postul de televiziune Ploiesti TV isi va schimba numele in Republika News TV. Schimbarea numelui se va produce din data de 3 iulie si se face din motive comerciale.

Republika News TV va emite si in format HD si isi va schimba zona de difuzare din post local in post regional. Zona de acoperire a postului Republika News va cuprinde: Ploiesti, Brasov, Dambovita (inclusiv Targoviste) si Buzau. Reprezentantii postului au spus ca au incheiat un contract cu Vodafone pentru a fi preluat in grila judetelor respective, au mai mentionat ca sunt in discutii si cu alti operatori.

In curand, in Romania se va lansa o noua platforma de streaming care se va numi Live TV RTV Diaspora, aceasta platforma este dedicata tuturor romanilor din Diaspora. Pe RTV Diaspora sunt disponibile stiri, horoscop si vremea din Diaspora, plus cateva emisiuni live. RTV Diaspora va fi disponibila atat pe Google Play si pe APP Store.

Doua posturi de radio si o televiziune au ramas fara frecvente si fara licenta. Smart FM a renuntat si la frecventa de la Campina, ramanand doar cu frecventa din Bucuresti. In 2019, Smart FM avea 5 frecvente. Este detinut de Radio Smart SRL care la randul sau este detinuta de Aleph News SRL 50%, Marius Tuca 40% si Iacob Dan 10%.

Al doilea post de radio ramas fara licenta este Popular FM din Moldova Noua ,un post de radio local detinut de societatea Banat Telekom Satelit. Societatea nu a depus actele pentru prelungirea licentei.

Grupul Clever Media a renuntat la licenta pentru postul Cinema Asia. Postul trebuia sa se lanseze pe 18 iulie insa reprezentantii postului au renuntat la licenta.

Consiliul National al Audiovizualului a respins cedarea frecventelor postului de radio Son FM catre Jurnal FM. Son FM a dorit sa cedeze frecventele din Reghin, Toplita si Targu Mures. Aceste frecvente vor fi scoase la concurs de catre CNA in toamna.

Operatorii de cablu Nicolpet TV din Vaslui si Reteaua de cablu TV SRL au instiintat CNA-ul ca vor elimina canalele Aleph News (Nicolpet TV), Mooz Love si Mooz Retro (Reteaua de cablu SRL). Reteaua de cablu SRL va elimina din grila digitala versiunile SD ale canalelor: TVR 1, TVR 2, BBC News, Eurosport 1, Eurosport 2, Bollywood Film, Cinema Est (SD si HD), Cinemaraton, Travel Channel, HGTV, TLC, History, Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Sience, ID Investigation, Mooz Retro (SD/HD), Mooz Love (SD/HD), Mooz 4K, Mooz HD, Prima TV (SD/HD), Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature si JimJam.
Reteaua de cablu SRL are infrastructura in Ilfov, Bucuresti, Iasi, Craiova, Arges si Arad.

Distribuie pe social media

By dvbnews