In acest material vom detalia cele mai importante subiecte ce s-au dezbatut in sedinta CNA din data de 13 iunie 2023. Consiliul National al Audiovizualului a acordat licenta urmatoarelor posturi:

  1. Postul local TV Podul Inalt din Vaslui va difuza videotext; apartine operatorului local Teleplus din Vaslui, postul va emite in ambele variante SD/HD
  2. Metropola TV se va putea viziona si pe satelit. In cadrul sedintei CNA, SC PUBLIVOL Creativ SRL a solicitat licenta pentru satelit pentru Metropola TV. Aceasta solicitare a fost aprobata pentru ca postul sa poata fi preluat de catre operatorii DTH, din acest an se  aplica principiul must carry si pe satelit.

Metropola TV se afla in grila tuturor operatorilor de cablu iar pe satelit se afla in grilele operatorilor Orange Romania si Orange Romania Comunications, urmand ca acest post sa intre si in grilele celorlaltii operatori.

In cadrul sedintei CNA din 13 mai au fost amanate 3 solicitari de acordare licente, aceste solicitari vor fi reanalizate intr-o sedinta viitoare. Iata cele trei solicitari amanate.

Solicitarea de acordare licenta audiovizuala depusa de SC Quantum Media Press SRL pentru postul regional Qub TV din Deva a fost amanata pentru o sedinta viitoare din mai multe cauze: numele Qub TV este asemanator cu un alt pot local Qub TV din Timisoara; numarul de posturi locale si regionale din judetele pentru care acest post doreste sa emita este depasit (asa ca acest post risca sa nu fie preluat de nici un operator); potrivit legii must carry operatorii sunt obligati sa retransmita 4 posturi TV (2 locale, 2 regionale sau mai multe daca operatorul doreste) in fiecare judet in parte acolo unde exista acest numar de canale.

Qub TV din Deva doreste sa emita pentru judetele: Hunedoara, Arad  Caras-Severin, Bihor si Alba. Proprietarul postului Qub TV este Adrian Simeon, cel care a reprezentat Kapital TV timp de 11 ani pana anul trecut cand postul si-a schimbat proprietarul.

Distribuie pe social media

By dvbnews