In cadrul sedintei CNA de marti, 28 martie, a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii SC Telenova SRL pentru o noua licenta audiovizuala pentru serviciul de programe Televiziunea 8TV.

Initial, solicitarea a fost facuta pentru postul Tele 9TV insa nu a fost aprobata deoarece s-ar putea face o confuzie intre Tele 9TV si Tele Europa Nova, o televiziune locala din Timisoara. Astfel, solicitarea a fost amanata de mai multe ori iar subiectul a fost inchis pe 28 martie 2023.

Televiziunea 8TV are licenta generalista iar zona de difuzare este regionala (judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Arad). Va emite in format SD si HD (fara inscriere in denumire), 70% vor fi productii proprii iar 30% operele altor producatori. In ceea ce priveste structura de programe, 8TV va ave 49% programe de informare, 25% programe culturale si 12% programe educative. Va emite 24 de ore pe zi. Investitia va fi de 20.000 de euro (fonduri proprii).

Petre Irimus, reprezentantul postului, a declarat ca scopul este acela de a deveni o televiziune independenta, moderna si obiectiva, o televiziune care difuzeaza dezbateri serioase si echilibrate in diverse domenii de interes.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a atras atentia ca in zonele mentionate sunt foarte multe posturi regionale si a avut intrebari privind cum va fi completat continutul pentru a deservi cu succes aceste zone. De asemenea, a intrebat daca au existat discutii cu operatorii de cablu.

Reprezentantul postului a raspuns ca grila va fi flexibila in functie de programul cultural al orasului, care va fi unul foarte incarcat. In ceea ce priveste operatorii, reprezentantul postului a mentionat ca exista discutii cu operatorii locali.

Distribuie pe social media

By dvbnews