Radiodifuzorul public italian Rai a pregătit o serie de noutăți ale programului pentru telespectatorii și ascultătorii săi pentru sezonul viitor. Telespectatorii vor experimenta noi stații, inclusiv programul internațional Rai English, serii noi și formate de programe.

Joi, 16 iulie 2020, a fost o zi importantă pentru Rai – în cadrul conferinței de presă, care a durat câteva ore, emițătorul a prezentat toate proiectele sale, pe care ar dori să le prezinte telespectatorilor și ascultătorilor săi în toamnă și iarnă. Vor fi noi circuite de programe, precum și noi serii de lucrări proprii sau coproducții, care ulterior vor apărea probabil pe ecranele de televiziune din Cehia și Slovacia.

Conferința de presă în sine, precum și oferta generală a lui Rai pentru sezonul viitor, sunt bineînțeles influențate de situația actuală din jurul coronavirusului COVID-19. Cu toate acestea, Rai a pregătit un program bogat, iar publicul nu va fi distrat.

În cadrul conferinței, directorul Fabrizio Ferragni a introdus un nou canal internațional, Rai English. Începutul stației este programat pentru această iarnă, dar este posibil ca acesta să întârzie o perioadă. Din nou, se aplică restricții datorate crizei de coronavirus. Jumătate dintre oameni lucrează în prezent la noul post de televiziune decât era prevăzut.

Canalul va avea două faze.

În prima fază, acesta va trebui să facă un buget mai mic decât cel prevăzut inițial, până la maximum 10 milioane EUR pe an. Din faza a doua, bugetul se va dubla aproximativ, ceea ce ar trebui să fie din 2022/2023.

În prima etapă, știrile vor fi furnizate de redacția Rai News. Din faza a doua, canalul va avea propria sală de știri. Cu această ocazie, Rai vrea să selecteze jurnaliștii direct din străinătate.

Stația va avea trei blocuri de opt ore, care se vor repeta în timpul zilei. Din faza a doua, programul va fi extins cu două blocuri.

În prima fază, programul va consta din următoarele programe:

1) documentare Rai populare din diverse domenii – de la călătorii la istorie.
2) serii și filme produse de Rai, inclusiv programe din arhivă.
3) formate originale realizate direct pentru Rai English, care vor accentua sistemul italian din lume, cultura italiană, gastronomia și economia.
4) difuzarea de evenimente exclusive și transmisiuni în direct simultan cu alte programe Rai, dar cu o traducere în limba engleză.
5) programe de știri și de actualitate din alte canale Rai traduse în engleză.

O schemă de program detaliată va fi dezvăluită înainte de începerea canalului.

Canalul va fi difuzat în engleză, fie sub formă de audio în engleză, fie cu subtitrări. Din faza a doua, sunt preconizate și subtitrări în alte limbi, dar engleza va rămâne întotdeauna limba principală. Potrivit celor de la Rai, acesta va depinde în principal de piața specifică și de interesul spectatorilor.

Canalul va transmite în  HDTV și gratuit ( FTA ). În întreaga lume, programul se va răspândi în toate tehnologiile de radiodifuziune, respectiv satelit, cablu și IPTV, inițial în mai mult de două duzini de țări, dar numărul de țări se va extinde treptat.

Programul va fi distribuit nu numai în Europa, ci și în Asia, Africa, Australia și America de Nord și de Sud.

Canalul va transmite în funcție de zonele orare ale unui continent specific, similar canalului internațional Rai Italia, deja existent, astfel încât ora principală de difuzare începe întotdeauna în funcție de ora locală.

Canalul va fi distribuit de Rai Com în întreaga lume.

Stația nu va difuza publicitate și va fi finanțată din bugetul Rai și taxele de la operatorii din străinătate.

Distribuie pe social media

By dvbnews