MTV va închide trei canale dedicate pentru Marea Britanie, începând de săptămâna viitoare, a confirmat publicația britanică Media Mole. MTV Rocks, Club MTV și MTV OMG vor fi închise de lunea viitoare, din 20 iulie 2020, la șase luni după ce canalul VH-1 Marea Britanie a fost desființat.

Astfel, portofoliul de televiziuni MTV din Marea Britanie se va reduce aproape la jumătate în acest an, principalele canale MTV, MTV Music, MTV Hits, MTV Base și MTV Classic rămânând în emisie. De asemenea, o alta televiziune, MTV Live HD, operează în toată Europa și este preluată de Virgin Media în Marea Britanie.

Statisticile sugerează că respectivele trei canale (MTV Rocks, Club MTV și MTV OMG) atrăgeau în Marea Britanie o cota de audiență de 0,05% și contribuiau cu aproximativ o cincime din totalul audienței MTV în aceasta țară, mai precizează sursa citată.

Televiziunea MTV Rocks (cunoscută anterior ca MTV2) a fost lansată în anul 1998 și este casa muzicii rock și alternative, în timp ce Club MTV a evoluat din canalul MTV Dance, care a fost lansat în 2001. Canalul MTV OMG a fost lansat acum doi ani, ca înlocuitor pentru VIVA.

MTV a precizat pentru sursa citată: “Muzica este în ADN-ul nostru și va rămâne inima MTV. Aceasta va continua să joace un rol important pe canalul principal. Vor oferi în continuare cinci canale pentru fanii muzicii, 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, inclusiv MTV Music, MTV Hits, MTV Classic, MTV Base și MTV Live HD. Fanii Club MTV și MTV Rocks pot viziona acum noua serie de programe dedicate muzicii de club și rock pe MTV Base și, respectiv, pe MTV Music“.

Confirmarea închiderilor acestor canale MTV vine la doar câteva săptămâni după ce Disney a anunțat că va închide în octombrie canalele sale de televiziune pentru copii din Marea Britanie.

Distribuie pe social media

By dvbnews