Forul audiovizual a aprobat acordarea unei licențe prin satelit pentru Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar și meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K).

Televiziunea va emite în România și în alte țări din Europa Centrală și de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA. Postul va fi lansat, potrivit reprezentanților RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 – 9 noiembrie.  Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost și va putea fi recepționat de utilizatorii care au abonament la RCS și care dețin un televizor cu tehnologia 4K.  Întrebați despre prețul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu știe exact, dar că probabil va fi în jurul prețului plătit acum pentru canalele de filme pay TV.

Digi 4K este post nou, un proiect realizat deocamdată sa rămână în România cel puțin 1 an de zile. Vom vedea cum va evolua. Este un proiect realizat pentru noi, pentru RCS RDS, dar în funcție de solicitări, vom decide ulterior dacă va fi oferit și în alte teritorii. Intenționăm să lansăm Digi 4K în prima perioada a lunii noiembrie. Ideal ar fi pe 8-9 noiembrie, dar trebuie să vedem, în funcție de licențiere și de alți factori… Încă nu a fost stabilită politica comercială de cumpărare a accesului la Digi 4K, dar va fi probabil cum se iau în prezent abonamentele pentru Film Now sau pentru HBO: abonatul care are televizor 4K bifează și 4K” , au mai explicat reprezentanții RCS RDS.

PROGRAMELE DIGI 4K

  • De luni până duminică, pe intervalul 8:00 – 10.00 Digi 4K va difuza videoclipuri muzicale realizate în format UHD.
  • De la 10.00 , la 20.00, postul va difuza un mix de programe: documentare, filme, competiții sportive.
  • Prime Time-ul va incepe de la ora 20:00 si va aduce documentare, competiții sportive sau filme artistice.
  • Pe parcursul zilei, vor fi difuzate documentare si filme artistice.
  • Incepand cu ora 24:00 se va difuza in reluare un mix de programe.
  • În fiecare zi de marți, miercuri și joi și în prime-time Digi 4K va tranmite live Champions League si din Europa League cat si din campionatele interne europene. „Dezideratul nostru este de a difuza cate doua meciuri in zilele din timpul saptamanii si cate un meci in zilele de week-end”, spun reprezentanții RCS în proiectul depus la CNA.
Distribuie pe social media

By dvbnews