skyFurnizorul de servicii media la nivel mondial MX1 ( o filială deținută în totalitate de SES ) a anunțat că a semnat un contract pentru mai mulți ani cu operatorul de televiziune cu plată Sky, pentru a asista acest DTH în primii săi pași în lumea televiziunilor comerciale necriptate. Începând cu 1 decembrie 2016, televiziunea germană de știri din lumea sportului, Sky Sport News, este disponibilă gratuit prin satelitul Astra.

Sky Sport News este transmis în HD (MPEG-4) și SD (MPEG-2), ambele versiuni fiind receptionabile gratuit (FTA). MX1 a fost ales pentru a furniza servicii tehnologice diverse, inclusiv comprimarea semnalului, trimiterea semnalului catre satelit și transmiterea canalului prin intermediul Astra 19,2° Est către telespectatori și distribuție către diversi alti operatori. Radiodifuzorul Sky a închiriat bandă suplimentară de transmisie pentru a difuza si o versiune SD. Semnalul HD este difuzat necriptat prin intermediul capacităților deja inchiriate.

Datele de receptie sunt următoarele; Sky Sport News HD: satelit Astra 1N ( 19,2 grade Est), frecventa 12304, polarizare orizontala, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2 QPSK, FTA.

Sky Sport News SD: satelit Astra 1KR ( 19,2 grade Est), frecventa 10921, polarizare orizontala, DVB-S QPSK, SR 22000, FEC 7/8, FTA.

Distribuie pe social media

By dvbnews