În ședința CNA de ieri a fost discutată prelungirea termenului de începere a difuzării serviciului de programe Smart Tv. Societatea Smart TV Management SRL din Bucuresti a solicitat prelungirea cu 6 luni a începerii difuzării serviciului de programe pentru Smart Tv, având licențele audiovizuale cablu și satelit TV-C 861 din 6 iunie 2019 și respectiv STV 359 din 6 iunie 2019.

Menționăm că instalarea echipamentelor tehnice este încheiată, studioul, spațiile de producție și redacționale sunt amenajate. Dar situația excepțională în care ne aflăm de peste două luni a generat întârzieri în alte zone de activate, în special în recrutarea de personal și producția de conținut“, precizat Smart TV Management SRL, menționând că a anexat în solicitare lista de echipamente și fotografii ale spațiilor de producție și redacționale amenajate.

Întrebată de ce postul tv nu a intrat în emisie până acum, Adriana Păpureanu, împuternicit al societății Smart TV Management SRL, a explicat membrilor CNA: “Nu am avut echipamentele. Au venit după jumătatea lunii ianuarie. Acestea sunt instalate, am trimis și poze. Partea tehnică este aproape rezolvată. În acest moment avem probleme în recrutarea personalului. Există aceste resurse umane, dar resursa umană trebuie sa vină, sa intre în training. Mulți au ezitat sa vină în această perioadă, noi lucrăm mai mult de acasă, este complicat acum“.

Termenul limită de intrare în emisie este 6 iunie 2020. Solicitarea a fost prelungită cu un vot împotrivă. Radu Herjeu, membru CNA, a fost împotrivă, motivând: “Nu am votat prelungiri în astfel de cazuri, doar în două sau trei excepții în 5 ani și jumătate, doar când existau probleme serioase. Atunci când cineva ca domnul Sârbu, cu experienta dânsului, ne spune că va da drumul în decembrie, ma aștept ca măcar domnul Sârbu să știe despre ce e vorba. Adică nu să nu îi dea drumul nici măcar în iunie anul următor. Din punctul meu de vedere, motivele nu sunt suficiente pentru a vota prelungirea“.

Distribuie pe social media

By dvbnews