Sport 1 isi va inceta emisia in Romania

Televiziunea Sport 1 isi va inceta emisia in Romania, pe 5 noiembrie, la opt ani dupa lansarea pe piata audiovizualului romanesc, potrivit unui anunt al reprezentantilor postului TV.

“Sport 1 Romania va inceta emisia in data de 5 noiembrie 2014, astfel nici noul sezon din NFL (National Football League, n.r.) nu va fi difuzat. Multumim celor care, in acesti opt ani, au fost alaturi de noi si speram ca alte televiziuni, mai puternice financiar, sa acorde macar acelasi interes fata de NFL sau NHL (National Hockey League, n.r.) pe care l-am avut noi”, se spune intr-un anunt postat pe pagina de Facebook a televiziunii.

Televiziunea Sport 1 s-a lansat in Ungaria in anul 2000, iar, incepand cu 2006, si-a continuat extinderea in Europa, inclusiv in Romania. Transmisia televiziunii s-a realizat de la Budapesta, unde se afla centrul operatiunilor pentru Europa Centrala.

In Romania, Sport 1 este difuzata pe aceeasi frecventa cu televiziunea pentru copii Megamax. Astfel, Sport 1 emite seara, iar Megamax in prima parte a zilei.

Ca urmare a inchiderii Sport 1, televiziunea Megamax va putea fi urmarita 24 de ore din 24, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din piata media.

Conform surselor citate, Sport 1 este difuzata in prezent pe aceeasi frecventa cu Megamax in grilele companiilor RCS&RDS, UPC si ale unor operatori de cablu mai mici.

Sport 1 va emite in continuare in Ungaria.

De la lansarea sa pe piata de televiziune din Romania, Sport 1 a fost distribuita de Chello Central Europe, care s-a transformat recent in AMC Networks International, ca urmare a tranzactiei in valoare de 750 de milioane de euro care a fost incheiata in prima parte a acestui an intre cele doua companii.

Portofoliul de televiziuni din Romania al AMC Networks International include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel si Shorts TV. Aceste televiziuni sunt reprezentate in Romania de societatea Tematic Cable SRL (distributie) si de Indoor Media Group (promovare), in conditiile in care biroul din Bucuresti al Chello a fost inchis pe 30 septembrie 2013.

Distribuie pe social media