Ieri, Societatea Română de Televiziune a solicitat la CNA retragerea licentei TVR News, canal care a incetat emisia astazi, 1 august 2015, la ora 00:00.

TVR News a fost inchis ca urmare a hotărârii CA al SRTV, emisa acum 10 zile. Conținutul programelor va fi preluat de alte canale tv publice, în contextul diminuarii cheltuielilor si al comasării Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive.

TVR_NewsTeleviziunea publică a trimis astăzi Consiliului Național al Audiovizualului o adresă  prin care solicită retragerea licenței postului TVR News.

„Vă comunicăm că Societatea Română de Televiziune solicită retragerea licenței audiovizuale (…) pentru serviciul de programe cu denumirea TVR News. Menționăm că începând cu data de 1 august 2015, canalul TVR News își încetează emisia, conform hotărârii Consiliului de Administrație al SRTv din data de 21 iulie 2015”, se arată în adresa trimisă CNA.

Consiliul de Administrație al TVR a decis închiderea TVR News ca o măsură de redresare a postului public, după ce conturile TVR au fost poprite de ANAF din cauza unei datorii de 10 milioane de lei. Totdată, CA-ul TVR a decis comasarea unor departamente.

Postul de știri al televiziunii publice a fost lansat inițial la sfârșitul lui 2008 sub denumirea de TVR Info, ca un post cu informații utilitare. În aprilie 2011, în mandatul lui Alexandru Lăzescu, postul a fost relansat cu o nouă grilă ce conținea dezbateri și știri din oră în oră. Ioana Lupea, Mircea Marian și Adriana Muraru s-au numărat printre cei care au avut emisiuni la postul de știri. În 2012, în mandatul lui Claudiu Săftoiu, emisia postului a fost suspendată pentru 90 de zile, lucru permis de legislația audiovizuală, după care a fost relansat ca TVR News. Noua televiziune redifuza în general programe Euronews.

Acesta este al doilea canal închis de conducerea televiziunii publice. Tot ca o măsură de redresare a televiziunii publice, postul TVR Cultural a fost închis în toamna lui 2012.

Societatea Română de Televiziune operează în prezent canalele TVR 1, TVR 2, TVR , TVR Moldova, TVR Internațional și TVR HD.

Distribuie pe social media

By dvbnews