După ce Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată de filiala din România a Societății RCS RDS prin dobândirea controlului asupra unor active deținute de intreprinderile Akta Telecom S.A., Digital Cable Systems S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L. și abonații AKTA au inceput sa fie anunțati că din 1 august 2020 DIGI (RCS RDS) este furnizorul serviciilor de comunicatii, în baza contractului încheiat cu DIGITAL CABLE SYSTEMS (DCS), au început sa fie operate multiple modificări în grila de canale a AKTA.

Astfel, au fost introduse în grila televiziunile FilmNow SD (criptat), Film Now HD (criptat), precum și televiziunile Digisport 1 SD, Digisport 1 HD, Digisport 2 SD, Digisport 2 HD, Digisport 3 SD, Digisport 3 HD, Digi Animal World SD, Digi Animal World HD, Digi World SD, Digi World HD, Digi Life SD, Digi Life HD, Paprika Tv, AMC și E! Entertainment.

Însă au fost eliminate televiziuni precum Investigation Discovery SD, Investigation Discovery HD, Crime + Investigation, Filmbox (Filmbox, Filmbox Family, Filmbox Extra HD, Filmbox Plus, DocuBox SD și DocuBox HD), Magic TV HD, Food Networks HD sau Arcadia World HD.

Probabil planul Digi este ca, în curând, grila digitală de canale a AKTA să fie asemănătoare sau similară cu cea de cablu tv digital a RCS RDS.

În anuntul companiei privind autorizarea din partea Consiliului concurenței, se preciza:

Angajamentele asumate cu privire la clientii preluati au o durata de 3 ani de zile de la data autorizarii si se refera, in principal, la obligatia RCS RDS de a dezvolta retelele si de a oferi in beneficiul a cel putin 95% din numarul total de clienti preluati de servicii de comunicatii la acelasi nivel de calitate din punct de vedere tehnic cu cel oferit clientilor existenti. In plus, RCS RDS va oferi tuturor clientilor posibilitatea de a beneficia de pachetele si preturile oferite clientilor existenti si nu va majora preturile pentru aceeasi perioada de trei ani.

Angajamentul asumat de catre RCS RDS cu privire la furnizorii de Canale Tv este valabil pentru o durata de 5 ani de la data autorizarii. Acesta are ca obiect obligatia asumata de catre RCS RDS ca, in cazul in care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de Canale Tv pentru retransmiterea respectivelor Canale Tv in Pachetul de baza al RCS RDS, sa ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea sa fie incluse in Extra – optiuni ale RCS RDS, ce vor fi oferite clientilor RCS RDS in schimbul platii unui tarif suplimentar, care va fi in principal stabilit de catre furnizorul de Canale Tv.

Distribuie pe social media

By dvbnews