Televiziunea Română lansează TVR FOLCLOR pe 27 noiembrie 2023, un proiect cheie în strategia de dezvoltare a Televiziunii Publice. Acest nou post va oferi ediţii speciale ale emisiunilor „Tezaur folcloric” şi „O dată-n viaţă”, marcând un pas important în conservarea și promovarea folclorului, tradițiilor și patrimoniului național.

Începând cu 27 noiembrie, la ora 06:55, TVR va difuza programe din vasta arhivă de înregistrări care cuprinde mii de ore de muzică populară autentică, obiceiuri, meșteșuguri și creații de patrimoniu. Acestea vor fi readuse în atenția publicului prin emisiuni de colecție, concerte și spectacole, susținute de artiști și orchestre de renume.

Dan-Cristian Turturică, Președinte-Director General al TVR, subliniază angajamentul Televiziunii Publice de a crea programe care să lege tradiția de modernitate, ruralul de urban, trecutul de viitor. El afirmă că TVR FOLCLOR nu va fi doar despre nostalgie și regăsire, ci și despre identitate și luciditate, combinând emoția artistică cu o dimensiune pragmatică.

Programul TVR FOLCLOR include producții de divertisment precum „Zestrea muzicală”, „Muzica regiunilor”, și „Cântec românesc”, dar și emisiuni informative cum ar fi „Magazin agrar”, „Viața satului”, „Ferma”, „Agrostrategia”, „Tezaur folcloric”, „Zestrea românilor” și „Cântec și Poveste”. În weekend, vor fi difuzate programe speciale ca „Din muzica popoarelor”, „Popasuri folclorice”, „O dată-n viață” și diverse concerte folclorice.

Această lansare marchează un pas înainte în strategia de aliniere a Televiziunii Publice la tendințele actuale din industria media, urmând exemplul relansării posturilor TVR INFO și TVR CULTURAL în 2022 și anticipând lansarea viitorului TVR SPORT.

TVR FOLCLOR va fi accesibil prin cablu în pachetul de bază al operatorilor, în sistem digital terestru (DVB-T2 MUX1 național) și pe satelit, în pachetul SRTv, devenind astfel al 13-lea post al Societății Române de Televiziune.


Deja postul TVR Folclor a început emisia în teste in HD pe satelitul EUTELSAT 16A de la 16° Est, pe frecvenţa 11512 MH, modulaţie DVB-S2; SR 29,950, polarizare verticală. Momentan, transmisia este la liber (FTA, necodata, și e posibil să rămână în continuare necriptata).  Este transmisa o miră de test, cu sigla televiziunii in colțul din dreapta sus. Rezoluția este 1920 x 1080i.

Distribuie pe social media

By dvbnews