O alta modificare importanta discutata in sedinta CNA de astazi este redenumirea postului de radio Chill FM in Digi 24 FM si schimbarea formatului de principiu. Formatul postului va fi schimbat din tematic – muzical in tematic – stiri iar structura de programe se va schimba dupa cum urmeaza:

  • productii audiovizuale ale altor producatori (reprezinta publicitatea difuzata pe postul de radio Digi 24 FM): de la 100% la 20%
  • programe retransmise: de la 0% la 80%

O alta modificare aprobata in cadrul aceleiasi solicitari este cedarea licentelor posturilor Chill FM/Digi 24 FM, Pro FM, Dance FM si Digi FM de catre RCS & RDS catre Campus Media TV, ambele companii fiind detinute de grupul Digi.

Asadar, Digi 24 FM nu va difuza muzica ci doar programe de stiri preluate de pe postul de televiziune Digi 24. Chill FM/Digi 24 FM are frecventa doar in Bucuresti.
Grupul Digi detine si un alt post de radio numit Digi FM cu productie proprie 100% care difuzeaza si muzica.

Lucian Mihai, reprezentantul RCS & RDS a mentionat ca aceasta solicitare reprezinta o cesiune intra-grup, fiind transferate atat licentele cat si personalul implicat in posturile radio.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat daca nu se vor confunda Digi FM cu Digi 24 FM, primind raspuns ca scopul cesiunii fiind acela de a optimiza costurile si personalul.
Vera Secrieru, reprezentanta postului radio a mentionat ca Digi 24 FM va transmite integral continutul editorial al canalului TV Digi 24, fiind o forma de a aduce o valoare in plus, atragand publicul care se afla la volan.

Reamintim ca postul de radio Chill FM a fost lansat de RCS – RDS la inceputul lunii noiembrie 2018.
Solicitarea companiei RCS & RDS a fost aprobata in unanimitate.

3FM si Realitatea FM sunt alte posturi radio care preiau in prezent continutul posturilor de televiziune Antena 3 si Realitatea Plus.

Distribuie pe social media

By dvbnews