Solicitarea Bridge Media Solutions pentru noi licente audiovizuale a fost discutata astazi in cursul sedintei CNA. Solicitarea priveste doua posturi noi de televiziune, MeteoTV.TV si Z-TV.TV.

Meteo TV SD va avea profil tematic difuzand informatii despre vreme la nivel national si global iar licenta postului va fi cu acoperire nationala. Postul va fi transmis de Vodafone Romania. 90% din continutul Meteo TV va reprezenta productii proprii iar 10% productiile altor producatori, urmand sa emita 24 de ore pe zi.

Z-TV va avea profil tematic – stiri, va emite in format SD si va fi transmis tot de Vodafone. 96% va fi productie proprie iar diferenta de 4% va fi asigurata de alti producatori. La fel ca Meteo TV, postul va emite 24 de ore pe zi.

Ambele posturi vor putea fi disponibile inclusiv online pe site-ul oficial cat si pe aplicatii mobile.
Asociatul unic al firmei Bridge Media Solutions este Manoli Gigi Cozmin iar compania nu detine alte licente audiovizuale.

Meteo TV si Z-TV – cereri noi licente audiovizuale

Cozmin Manoli, reprezentantul posturilor, a declarat in sedinta CNA ca se doreste aducerea informatiilor pentru oamenii care sunt interesati de stirile meteo. Fluxul de date va fi asigurat de AccuWeather care in mod normal ofera informatii despre vreme pana la 15 zile insa Meteo TV va difuza informatii pana la 10 zile in prima faza, pentru a se asigura ca date le sunt corect formate.

In ceea ce priveste postul Z-TV, denumirea postului reprezinta o abreviere a numelui Ziare TV si va reprezenta un agregator de stiri din mediul online, fluxuri de stiri care vor fi puse la dispozitie pe un canal TV.
Bugetul disponibil pentru aceste posturi TV este de 8.000 de euro pentru fiecare televiziune.

Cozmin Manoli a mentionat ca ambele televiziuni vor fi automatizate in proportie de 95%, fiind doar doi oameni care supravegheaza serverele pentru a functiona cum trebuie, investindu-se mult in programare IT, aceasta fiind si experienta reprezentantului posturilor.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a intrebat de ce ar trebui sa deschida televizorul pentru aceste informatii cand poate afla in 5 minute pe telefon toate informatiile necesare. Raspunsul primit a fost ca nu toata lumea foloseste telefonul pentru asa ceva iar anumite persoane doresc sa vada aceste informatii la TV, de exemplu dimineata la cafea.

Solicitarea nu a fost supusa la vot astazi fiind amanata pentru sedinta CNA de marti, 18 mai 2021 pe motiv ca trebuie verificate anumite aspecte din prezentare.

Update 15.05.2021: Cozmin Manoli este unul dintre directorii de vanzari Vodafone, fiind preluat odata cu tranzactia Vodafone – UPC, acesta putand fi motivul pentru care a fost mentionat ca transmisia posturilor Z-TV si Meteo TV va fi asigurata de Vodafone; In trecut, a lucrat si pentru Digi Romania, conform profilului sau LinkedIN;

Update 18.05.2021: Subiectul a fost discutat in cursul sedintei CNA de astazi. Cozmin Manoli a mentionat ca acesta este un pas inainte in ceea ce priveste contributia tehnologiei in televiziune;

In ceea ce priveste Z-TV, reprezentantii postului vor avea abonamente la agentiile de presa care reprezinta surse credibile.

Valentin Jucan, membru CNA, si-a exprimat parerea conform careia nu este clar scopul pentru care continutul online sa fie agregat si afisat la TV in conditiile in care sunt foarte multe aplicatii online care deja fac asta, pentru orice tip de stiri din orice regiune.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a considerat ca aducerea stirilor din zona nereglementata in zona reglementata este o idee buna.

Valentin Jucan a propus completarea dosarului cu criteriile pe baza carora sunt selectate stirile pe Z-TV. Propunerea a picat, avand doar 3 voturi pentru.

Au fost acordate licentele audiovizuale pentru MeteoTV.TV si Z-TV.TV, solicitarile fiind aprobate in unanimitate.

Distribuie pe social media

By dvbnews