Am plăcerea de a vă anunța prezența a două noi posturi tv în platforma TVX: este vorba de doua canale de știri, unul cu acoperire internațională (CNN) si cel mai nou post din România cu acoperire națională (Aleph News). Ne bucurăm că posturile tv menționate au ales platforma TVX pentru distribuție la nivel național. Cu aceasta ocazie ne completăm zona posturilor de știri“, a precizat pentru dvbnews.ro managerul de proiect TVX, Gabriel Sârbu.

Postul CNN (Cable News Network) este oferit doar în format HD. Face parte din pachetul TURNER, alături de Boomerang, Cartoon Network si TNT. Este un post axat pe știri și informatii din toată lumea, cu acoperire internațională. Este una din cele mai mari si mai vechi rețele de știri care transmite în toată lumea prin cablu sau prin satelit. CNN a fost fondată în anul 1980 de către proprietarul mass-media american Ted Turner, ca un canal de știri prin cablu de 24 de ore. La lansare, CNN a fost primul canal de televiziune care a oferit o acoperire de știri de 24 de ore și a fost primul canal de televiziune cu știri din Statele Unite“, explică managerul de proiect TVX.

Aleph News este disponibil în format SD si HD. Este primul canal de social television din seria Aleph, este un post dedicat spectatorului smart, educat şi suficient material, cel care vrea sa știe. Conținutul canalului oglindește sfera intereselor acestui target. Postul de știri este primul lansat, dintr-o serie de trei licențe luate de Adrian Sârbu: pentru un post de comedie, unul de business și unul de știri“, mai precizează Gabriel Sârbu.

Mediul IP reprezintă viitorul transmisiunilor audio/video, folosind protocolul Multicast. Prezenta intra-un IX in vederea distribuirii stream-urilor aduce un plus de imagine si calitate pentru furnizorii de conținut cat si pentru operatorii de cablu. Distribuția platformei este la nivel național (București, Constanta, Cluj, Arad, Craiova, Timișoara, Iași, Suceava), dar si in Republica Moldova. Costurile de operare reduse, calitatea superioară a transmisiunilor (Full HD, 4K, 3D, HDR, UHD), latența scăzută pe partea de distribuție, precum și independența față de factorii externi (condiții meteo) sau terți sunt doar o parte din avantajele platformei TVX. Ne adresăm operatorilor de cablu, cât si furnizorilor de content. Accesul este GRATUIT la VLAN-ul de multicast pentru operatorii de cablu, în baza calității de membru Interlan si a acordului de retransmisie oferit de către furnizor. Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați site-ul interlan.ro, secțiunea TVX. Ne puteți contacta la adresa [email protected] sau telefonic la 0728.874.780. Vă mulțumim și vă așteptăm in platforma TVX“, a mai adăugat Gabriel Sârbu.

Lista completă a posturilor disponibile o puteți accesa la adresa https://www.interlan.ro/#platforma-tvx.

Lista completă a operatorilor de cablu parteneri o puteți accesa la adresa https://www.interlan.ro/parteneri/#continut.

InterLAN Internet Exchange are puncte de prezență naționale în București, Constanța, Timișoara, Craiova, Arad, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, precum și un punct de prezență internațional în Frankfurt, Germania. Acestea sunt găzduite în centre de colocare (datacentere) în care sunt disponibile switchuri Ethernet interconectate pe magistrale de 10 Gbps și 40/100 Gbps care împreună formează infrastructura InterLAN.

Distribuie pe social media

By dvbnews