Reprezentantii Diplomatic Digital SRL au solicitat modificarea denumirii serviciului de programe ComedyEst/ComedyEst HD, noua denumire fiind CinemaEst/CinemaEst HD.

Reprezentantii postului au argumentat ca modificarea denumirii se face deoarece anterior erau difuzate comedii din Europa de Est si s-a decis marirea ariei de difuzare in ceea ce priveste productiile difuzate.

Vor fi difuzate filme de mai multe genuri din Europa de Est, aceasta zona avand producatori si regizori foarte mari.

Pe CinemaEst vor fi difuzate si filme produse in Rusia sau in alte tari din Europa de Est. Vor fi pastrate productiile clasice de film dar vor fi difuzate si productii moderne. De asemenea, vor fi difuzate si filme romanesti.

Formatul de principiu ramane tematic-film iar zona de difuzare este nationala si internationala (tari din Europa si SUA).

ComedyEst este disponibil doar in grila digitala de cablu a operatorului RCS & RDS (Digi). Desi licenta este si HD, emite doar in format SD.
In plus, a fost solicitata modificarea structurii serviciului de programe.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in sedinta CNA de astazi.

ComedyEst devine CinemaEst

ComedyEst este un post de filme lansat de Akta care era disponibil initial doar in grilele operatorilor Akta si DCS. Dupa preluarea companiilor de catre RCS & RDS, ComedyEst a devenit disponibil tuturor abonatilor Digi Romania (a intrat in grila in acelasi timp cu Cinemaraton).

In aceeasi sedinta a fost analizata o alta solicitare venita din partea societatii Diplomatic Digital SRL, pentru o noua licenta audiovizuala a serviciului de programe CinemaAsia, o televiziune ce ar urma sa difuzeze productii din mai multe tari asiatice.

Solicitarea a fost respinsa cu 3 voturi impotriva din cauza ca nu respecta legea audiovizualului privind procentul minim al operelor romanesti, acela de 20% (in noua legislatie va fi 30%). In proiectul depus catre CNA, a fost mentionat un procent mult mai mic, de 3%.

Proiectul va fi refacut pentru a putea fi acordata licenta audiovizuala.

Update 18.01.2022: ComedyEst a fost modificat astazi in CinemaEst;

Distribuie pe social media

By dvbnews