Liberty Global a ajuns la un acord pentru a vinde operațiunile sale de televiziune prin satelit DTH care deservesc în prezent patru piețe din Europa de Est (inclusiv Focus Sat din România) către Grupul M7.


În prezent, afacerea DTH a Liberty Global deservește clienți din Ungaria sub brandul UPC Direct, din Republica Cehă și Slovacia sub brandul freeSAT, și din România sub marca FocusSat. Contractul are o valoare totală de aproximativ 180 milioane euro. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de reglementare, care este așteptată în prima jumătate a anului 2019.

Operatorul de televiziune cu plată din Luxemburg, M7 Group, oferă în prezent servicii pentru peste trei milioane de abonați din șase țări: Olanda, Belgia, Germania, Austria, Republica Cehă și Slovacia (Canal Digitaal, Online.nl, TV VLAANDEREN, TéléSAT, HD Austria, Skylink și Diveo). 

CEO-ul grupului M7, Hans Troelstra, a precizat: “Aceasta este o achiziție foarte logică pentru noi, permițându-ne să consolidăm activitățile de televiziune prin satelit ale Skylink pe piețele din Cehia și Slovacia, dar și diversificând în continuare amprenta noastră europeană pe două noi piețe. În plus, vom putea să lansăm platforma noastră hibrid (prin satelit și OTT TV) pe aceste două noi piețe. În piețele noastre deja existente, platforma OTT este deja utilizată de aproximativ 15-20% din clienți”.


Distribuie pe social media

By dvbnews