Televiziunile Fine Living Network si Discovery Showcase HD se vor inchide in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), astfel incat nu vom mai putea receptiona aceste posturi in Romania, indiferent de operatorul la care suntem abonati.

Din ianuarie 2021, posturile Fine Living Network si Discovery Showcase HD detinute de Discovery, Inc. nu vor mai fi disponibile in regiunea EMEA. Cele doua posturi vor inceta sa emita in toata regiunea dupa 31 ianuarie 2021 insa in unele tari este posibil sa se inchida mai devreme, din 31 decembrie 2020. Cert este ca, din 31 ianuarie 2021, Fine Living si Discovery Showcase HD nu se vor mai vedea in tarile din regiunea EMEA.

Informatia a fost confirmata de catre reprezentantii Discovery, care au oferit urmatorul raspuns fiind contactati de media-max.ro:

Fine Living și Discovery HD Showcase nu vor mai fi disponibile în regiunea EMEA după 31 ianuarie 2021, însă în portofoliul Discovery există multe alte opțiuni pentru telespectatorii pasionați de conținutul acestor canale.

Pentru cei care iubesc emisiunile legate de renovarea casei și de amenajări interioare, un exemplu este postul HGTV (Home & Garden TV), care se bucură de un succes uriaș în SUA și care a fost lansat și în regiunea noastră, în țări precum România, Ungaria, Serbia și pe alte piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Pentru cei care obișnuiau să urmărească Discovery HD Showcase, acest tip de conținut rămâne în continuare disponibil pe celelalte posturi TV de referință din portofoliul nostru, Discovery Channel și TLC

Fine Living Network si Discovery Showcase HD se pot receptiona momentan si in Romania in grilele urmatorilor operatorilor de televiziune principali, prin cablu si DTH, dupa cum urmeaza:

  • Fine Living Network (Vodafone (cablu), Focus Sat (DTH))
  • Discovery Showcase HD (Vodafone (cablu), Orange (cablu – retea proprie si DTH), Focus Sat (DTH))

Astfel, abonatii Vodafone si Focus Sat sunt cei mai afectati de aceste noutati. Din grila Telekom, Fine Living Network a iesit la inceputul anului 2019 iar Discovery Showcase HD la inceputul lui 2020.

Fine Living Network este un program lifestyle unde putem vedea emisiuni despre moda, bucatarie, amenajari de interior si alte show-uri moderne.

Discovery Showcase HD a fost lansat in Romania in 2010 in reteaua Telekom, fiind introdus si in reteaua UPC (actual Vodafone) in toamna aceluiasi an. In prezent, pe cablu este doar in retelele Vodafone si Orange (retea proprie).

Update 16.11.2020: Conform reprezentantilor EBS, posturile Fine Living Network si Discovery Showcase HD se vor inchide pe 31 decembrie 2020:

Please note that HD Showcase and Fine Living EMEA will close on
December 31st, 2020. The December schedules as distributed were the
final schedules for these channels.

Update 23.11.2020: Reprezentantii Discovery Romania au confirmat aceasta informatie si pe pagina oficiala Facebook, dupa cum urmeaza:

Buna ziua! Revenim cu informatii in ceea ce priveste mesajul anterior. Incepand cu data de 30 decembrie posturile TV Fine Living si Discovery Showcase nu vor mai fi disponibile in oferta noastra. Va recomandam HGTV (Home & Garden TV), postul cu cea mai rapida crestere din segmentul lifestyle, disponibil deocamdata doar la Digi (RCS&RDS). De asemenea, continut similar cu postul Discovery Showcase, puteti urmari pe canalele noastre principale Discovery Channel si TLC. Toate cele bune, Echipa Discovery

Update 21.12.2020: A fost afisat un mesaj de informare privind inchiderea Discovery Showcase HD incepand cu 31 decembrie 2020 si pe postul TV;

Update 01.01.2021: Discovery Showcase HD si Fine Living Network s-au inchis, pe aceste programe apar urmatoarele mesaje:
HD Showcase has now closed
Fine Living has now closed 

Distribuie pe social media

By dvbnews